L'obesitat i l'ús de pantalles són factors associats amb el mal d'esquena crònic en adolescents

ACN
Publicat: 
02-08-2022
Actualitzat: 31-08-2022 12:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'obesitat i l'ús de pantalles són factors associats amb el mal d'esquena crònic en adolescents
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

El mal d'esquena crònic està augmentant entre els adolescents europeus per l'increment del temps que passen davant de les pantalles i per l'obesitat. Són els factors implicats en aquest mal, a l'alça, segons un estudi del grup de recerca en dolor Algos-Càtedra de Dolor Infantil de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La investigació ha utilitzat les dades d'una gran enquesta transversal de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre el comportament en la salut de nois i noies en edat escolar. S'han estudiat les respostes de 432.000 adolescents, de 27 països, recollides entre el 2002 i el 2014. En el període de vigència de l'enquesta, la prevalença del mal d'esquena crònic va passar d'afectar el 18,3% dels adolescents europeus al 21,6%.

Per als investigadors, els resultats "són clínicament molt importants perquè els factors identificats són modificables", i mostren "alternatives" per ajudar a prevenir l'increment de la malaltia, per exemple reduir el temps dedicat a activitats sedentàries, com ara l'ús de mòbils o ordinadors, i pal·liar l'obesitat en aquesta població.

Segons l'estudi, l'augment del temps dedicat a activitats sedentàries i l'obesitat no expliquen, per si sols, l'increment del mal d'esquena crònic, i suggereixen que altres factors, com poden ser la qualitat del son i problemes psicològics - com l'ansietat i la depressió-, també hi podrien estar implicats.

Comparteix

També t'interessarà