L'Observatori Ciutadà Municipal de Lleida demana més transparència a la Paeria

Lleida TV
29-10-2014
  • L'Observatori Ciutadà Municipal de Lleida demana més transparència a la Paeria

Conèixer els detalls dels pressupostos de la Paeria no és una tasca fàcil i accessible per a qualsevol ciutadà de Lleida. La informació està publicada a la web municipal, com indiquen les normes de transparència, però està dispersa. Aquesta és una de les primeres conclusions a la que arriben els membres de l'Observatori Ciutadà Municipal de Lleida, que es van constituir com a associació al juny. La creació d'aquests "organismes" de la societat civil -hi ha una desena d'observatoris a Catalunya- respon a la necessitat de controlar els comptes, saber què es fa amb els impostos, segons ha explicat Carlos González, membre de l?OCM de Lleida.

L'OCM de Lleida té previst posar en marxa la seva web en els pròxims dies. La funció és fer d'intermediaris per a que la informació pressupostària local arribi de forma entenedora a la gent. I és que amb la recerca que han fet aquests darrers mesos, han comprovat que no és fàcil de recopilar.

L'observatori també reclama a la Paeria que faci una auditoria del deute. Alerten que l'ajuntament de Lleida deu 200 milions d'euros. I és que un altre dels objectius de l'OCM és saber d'on prové aquest endeutament i proposar no pagar-ne la part denominada il?legítima, que no ha estat destinada a donar serveis a la ciutadania.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta