L'Oficina Jove de la Noguera continua amb les sessions de l'Espai de Trobada de Salut Emocional

REDACCIÓ
Publicat: 
06-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Oficina Jove de la Noguera continua amb les sessions de l'Espai de Trobada de Salut Emocional
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Max Fischer - Pexels)

El proper dilluns 13 de febrer, de les 17.00 h a les 19.00h, l’Oficina Jove de la Noguera torna a oferir el servei de l’Espai de Trobada de Salut Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys que pateixin alguna problemàtica emocional o mental. El nou Espai de Trobada Jove de Salut Emocional (ETJSE) és un servei gratuït i confidencial on les persones usuàries es podran trobar per compartir experiències i per crear vincles entre elles. L’ETJSE funciona el segon dilluns de cada mes, a les instal·lacions de l’Oficina Jove de la Noguera, gestionat per una professional que s’encarrega de dinamitzar i coordinar l’espai. El servei també es complementa amb tallers o xerrades de representants d’entitats, institucions, organismes o personalitats relacionades amb l’àmbit de la salut mental i emocional

L’objectiu de l’ETJSE és esdevenir un espai de trobada “neutral”, proper i desvinculat de l’àmbit sanitari, per tal que els joves amb inquietuds emocionals se sentin relaxats, no es trobin sols i comparteixin preocupacions, malestars, dubtes o necessitats. En cap cas es tracta d’un espai de teràpia, vinculat a l’àmbit mèdic. El nou servei vol ser un complement dels agents socials comarcals especialitzats en patologies mentals o emocionals (com ara els CAP o els centres de salut mental) i, en aquest sentit, qualsevol cas que es detecti que pugui ser qualificat de greu es derivaria cap als serveis sanitaris corresponents.

El nou espai té la voluntat d’abordar problemàtiques com ara l’ansietat, la depressió, els trastorns alimentaris o, especialment, les temptatives o ideacions suïcides. Precisament, el servei vol prestar especial atenció en aquest últim apartat, arran de l’increment constant de suïcidis entre joves que s’està registrant els últims anys a Catalunya, fins a arribar a convertir-se en la segona causa de mort no natural. 

Comparteix

També t'interessarà