L'Olivera tindrà el seu llibre gràcies al micromecenatge

SEGREcom
01-11-2014
  • L'Olivera tindrà el seu llibre gràcies al micromecenatge

El llibre dels 40 anys de la cooperativa L'Olivera, dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat a l'Urgell a través de l'elaboració de vi i oli, podrà veure la llum gràcies als 200 mecenes que han col·laborat en el seu finançament. L'entitat va obrir el passat 7 d'octubre un procés de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir 10.000 euros per poder publicar L'Olivera, terra i gent, escrit per Jaume Botey, actual vicepresident i professor d'Història de la UAB. El repte tenia com a límit el 15 de novembre, però ho han aconseguit dos setmanes abans. Ahir ja comptabilitzaven 10.067 euros. Les recompenses que ofereix als mecenes (encara s'hi pot col·laborar) van des de l'obtenció del llibre a lots i caixes que combinen el llibre amb diferents vins i olis de la cooperativa. Van des dels 15 euros (ja esgotades) fins als 135 euros.

"La valoració és molt positiva perquè, més enllà del llibre, es demostra la implicació de la gent amb la nostra cooperativa", va explicar ahir Pau Moragas, responsable del camp i del molí d'oli de l'entitat.

Quant a la necessitat d'acudir al micromecenatge, Moragas va assegurar que "ho fem per necessitat però també per una nova filosofia que és acudir a la societat civil i no a les entitats financeres". La cooperativa ocupa actualment 45 persones a Vallbona de les Monges (de les quals vint tenen alguna discapacitat) i unes altres 25 a Collserola, de les quals 12 són discapacitades.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...