L’oposició tomba el nou Parc de les Arts a l’alinear-se Cs amb PDeCAT, ERC, CUP i Comú

SANTI COSTA DOMINGO
04-05-2019
  • L’oposició tomba el nou Parc de les Arts a l’alinear-se Cs amb PDeCAT, ERC, CUP i Comú

L’últim ple municipal del mandat va tombar el nou projecte del Parc de les Arts a Joc de la Bola pels vots en contra de PDeCAT, Ciutadans, ERC, Crida-CUP i Comú. L’equip de govern del PSC i la regidora no adscrita d’Units per Avançar van ser els únics que hi van donar suport, mentre que el PP va optar per l’abstenció.

Una de les principals sorpreses d’aquest ple va ser que tant Ciutadans com el PP no van donar suport al govern municipal, un fet poc habitual en projectes de certa envergadura durant aquest mandat. El regidor de Cs José Luis Osorio va justificar el seu vot al·legant que no veien adequat “comprometre més les finances de la Paeria amb un projecte a llarg termini” i que aquest assumpte hauria de tractar-lo la pròxima corporació, mentre que l’edil del PP Dolors López es va escudar en l’objecció de l’interventor, ja que el projecte no comptava amb una partida pressupostària fixada, per optar per l’abstenció malgrat considerar el nou parc una actuació “necessària”.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Rafel Peris va al·legar que el projecte sí que compta amb una partida per als pressupostos del 2020, i va criticar que, “per un electoralisme mal entès, el pla queda aparcat i espero que el pròxim govern el tiri endavant”. En canvi, el president del grup del PDeCAT, Toni Postius, va criticar que “després de la mobilització veïnal que hi va haver per aturar el primer projecte no es pot presentar cap altre pla en el qual no es tingui en compte la seua opinió”. Una opinió que va compartir l’edil d’ERC Josep Maria Baiget, que va afegir que “ens consta que no s’ha consultat els veïns i té l’objecció de l’interventor. Aquest assumpte l’haurà de tractar el pròxim govern”. El regidor de la Crida-CUP Pau Juvillà va advertir que “el projecte es va canviar perquè el nou parc sigui 100% públic, però no té consens”. Així mateix, el regidor del Comú Sergi Talamonte va qualificar d’“irreal i electoralista” el projecte, “ja que no té ni el finançament ni el consens adequat”. Abans de la votació, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va lamentar que el projecte no prosperés, “ja que m’havia compromès amb els veïns que sortiria a licitació aquest mes i es van fer desenes de consultes a través de l’associació, però el ple és sobirà”. Paral·lelament, el ple va aprovar la licitació de la reforma de les places de l’Auditori i la Panera amb els vots a favor de l’equip de govern, l’oposició de Cs i Comú i l’abstenció de la resta. Les noves places feia prop de dos anys que es trobaven en procés de tramitació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?