L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell porta a Tàrrega el seu programa: "Ballant amb Txaikovski"

REDACCIÓ
Publicat: 
26-01-2023
Actualitzat: 26-01-2023 11:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell porta a Tàrrega el seu programa: "Ballant amb Txaikovski"
    Peu de foto: 
    (Imatge d'arxiu) Foto Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Després de l’èxit de “Preludi 23”, que va obrir l’any de concerts de l’OJC a Artesa de Segre, aquest diumenge segueix l’intensa activitat musical de l’orquestra lleidatana a Tàrrega.

“Ballant amb Txaikovski” és el programa que portarà l’OJC al Teatre Ateneu a les 18 hores. En aquest concert, podrem escoltar “El Trencanous Suite Op. 71a” i “El Llac del Cignes Suite Op. 20a” del compositor romàntic Piotr Ilitx Txaikovski.

Aquestes dos suites seran dirigides per Alfons Reverté i tenen en comú ser la banda sonora de sengles ballets que ens acosten al món dels contes, de la fantasia i, fins i tot, dels somnis. Són uns dels ballets més coneguts de tota la història.

Estrenada el 1892, ‘El Trencanous’ ens explica una història nadalenca, amb molts elements que s’han anat incorporant a la imatgeria pròpia d’aquestes festes, i on les joguines, fins i tot les trencades, prenen vida o es barregen amb la realitat, en un univers de fantasia i de somnis de la mà d’una nena, la Clara.

Pel que fa ‘El Llac dels Cignes’, que va veure la llum el 1877, ens trasllada a un lloc comú en el terreny dels contes: enamoraments, enganys, visions insospitades, donzelles, prínceps... un escenari recurrent, però en aquest cas amb una música encisadora, capaç de donar vida a éssers fantàstics tan humans com ocells.

L’OJC recorrerà de nou aquest any diverses ciutats i poblacions lleidatanes per acostar la música simfònica a tots els indrets del territori i possibilitar que tothom tingui accés a la cultura. 

Comparteix

També t'interessarà