Luis Ariño continuarà tres anys més al capdavant del Gastroespai Aplec-Fecoll

REDACCIÓ
Publicat: 
16-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Luis Ariño continuarà tres anys més al capdavant del Gastroespai Aplec-Fecoll
    Peu de foto: 
    FECOLL

El restaurador i la Federació acorden renovar la concessió del servei de bar-restaurant de la seu de les colles, en complir-se un any de la incorporació d’Ariño


La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) ha prorrogat la concessió del servei de bar-restaurant de la seu de l’entitat a Luis Ariño per tres anys més. La renovació es produeix justament un any després que Ariño agafés les regnes del servei. “La decisió de renovar la concessió ha estat senzilla”, ha manifestat el president de la Federació, Ferran Perdrix. "A la Fecoll, estem molt satisfets amb el servei i l'impuls que el Lluís i el seu equip han donat al Gastroespai Aplec-Fecoll. També vull agrair l'esforç per ampliar l'oferta i obrir la seu de les colles de l'Aplec a la ciutadania, amb iniciatives com els esmorzars i vermut de dissabte o els menús de grup a demanda".

En aquest sentit, el restaurador lleidatà ha desplegat durant aquest any una àmplia oferta en els esmorzars de forquilla que es serveixen de dilluns a dissabte (entre les 8.30 i les 11 hores) i també en els menús diaris basats en la cuina casolana amb bons ingredients, incorporant sempre productes dels col·laboradors de la Fecoll. Els esmorzars al Gastroespai Aplec-Fecoll inclouen ous ferrats amb seques, llonganissa, botifarra negra, cansalada,“callos”, morro d’orella, truites variades i arengada amb torrada, entre altres opcions. Pel que fa al menú, el preu és de 11,90 euros amb vi, aigua i postres inclosos.

Ariño, juntament amb Lorena Carrascal al servei de sala i cafeteria, ha donat un impuls també a l’hora del Vermut a la plaça Obradors (de dilluns a dissabte) i ha incorporat una nova carta de tapes i una oferta de menús per a grups. Les tapes, des dels 5 euros als 20 euros, inclouen Patates amb allioli, Croquetes de bullit, Raves a l'andalusa, Caragols Fecoll, Safata d'embotits Lo Xoperal, Barreja Aplequet i Barreja Aplec. Pel que fa als menús per a grups, amb reserva prèvia, van dels 23 als 28 euros (amb postres de la casa, vins de Raimat, aigua i cafè inclosos).

Els Menús per a grups

Luis Ariño ha creat quatre menús: Caragolina, Hèlix, Caragol Bover i Caragol Pla. El Menú Caragolina, per 23 euros per persona, format per un Pica Pica que inclou "Montaditos" de surimi, gules a l'allet i xistorra i pebrot; Llonganissa de pagès, Xoriç picantet, Formatge manxec, Patates amb allioli, Croquetes de bullit, Raves a l'andalusa, Pebrots del Padró i Caragols Fecoll. Una altra opció és el Menú Hèlix que inclou Coca de recapte amb formatge de cabra, Croquetó de bullit, Fideuà de marisc amb allioli i Caragols Fecoll com a entrants. El Plat principal, a triar entre Llobarro al forn, Bacallà a la llauna, Secret de porc ibèric o Entrecot de vedella. El preu és 28 euros per persona.

Els grups també poden decantar-se pel Menú Caragol Bover de 28 euros per persona format pels entrants Amanida amb tomata, formatge fresc i oli d'alfàbrega; Raves a l'andalusa, Pebrotets del Padró i Caragols Fecoll. El Plat principal s'escull entre Bacallà a la lleidatana, Pollastre amb gambes, Galta de vedella estofada i Filet de porc amb salsa de bolets i formatge. Finalment, es pot triar el Menú Caragol Pla que conté Torrades d'escalivada i anxoves, Pernil tallat a mà, Raves a l'andalusa i Caragols Fecoll d'entrants. El plat principal, a escollir entre Orada al forn, Salmó a la planxa, Fricandó de vedella i Secret de porc ibèric. El preu, 28 euros per persona.

Luis Ariño (1963) es va iniciar amb divuit anys al restaurant Can Rúbies. Als vint-i-cinc va muntar el primer negoci propi, sempre treballant en sala, tot i que amb el temps s'ha posat davant dels fogons. La seva carrera professional l'ha dut al capdavant del servei de restauració del Tenis Urgell, la Cafeteria Tube, la Penya Barcelonista Ciutat de Lleida, el Padel Indoor o la cafeteria Obramat. Des de fa un any és el responsable del servei del Gastroespai Aplec-Fecoll.

Comparteix

També t'interessarà