Macrooperació policial contra el cultiu de marihuana 'indoor' que utilitzava naus a Coll de Nargó

REDACCIÓ
24-03-2018
  • Macrooperació policial contra el cultiu de marihuana 'indoor' que utilitzava naus a Coll de Nargó

Els Mossos d’Esquadra i l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal que es dedicava al cultiu de marihuana a tot Catalunya. El macrooperatiu ha permès detenir una vintena de persones de diferents nacionalitats, una de les quals a la Seu d’Urgell, i decomissar 26.000 plantes, un miler d’aquestes a dos plantacions localitzades en una nau de Coll de Nargó situada al costat del dipòsit municipal de vehicles.

La investigació es va iniciar a finals del 2016 després que es detectés una forta olor de marihuana en una zona de Manresa. A partir d’aleshores van descobrir un grup de persones, algunes de les quals procedien o tenien residència habitual a Andorra i la Seu d’Urgell, que es dedicaven al cultiu de plantacions de marihuana indoor en diverses zones de Catalunya. Els investigadors van constatar que el grup comptava amb l’ajuda de dos electricistes que feien connexions fraudulentes per alimentar les plantacions i d’un administrador de finques que buscava els immobles.

A més, disposaven d’un subministrador d’esqueixos que després comprava la producció i l’exportava a diversos països d’Europa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?