Maials, Castelldans i les Borges recuperen la memòria de les bombes

M. MARQUÈS
29-10-2018
  • Maials, Castelldans i les Borges recuperen la memòria de les bombes

El Centre Excursionista va organitzar ahir per primera vegada una ruta per Maials, Castelldans i les Borges Blanques, en què van participar unes cinquanta persones, per conèixer la història dels bombardejos que van patir aquests municipis durant la Guerra Civil.

“Els lleidatans coneixem el que va passar el 2 de novembre del 1937 amb el bombardeig al Liceu Escolar, però desconeixem el que va succeir en altres pobles propers”, va explicar l’organitzador de la ruta, Joan Ramon Segura, que va afegir que “per això vam decidir organitzar aquesta excursió, que va ser tot un èxit tot i el fred”. A cada poble, un historiador els explicava el que va succeir. “La primera parada va ser a Maials, on tretze persones van morir en dos bombardejos, després vam seguir cap a Castelldans, que va ser bombardejada fins a 22 vegades”, va assenyalar. Allà, el guia, de 96 anys, va explicar que ell va ser un dels que va enterrar algunes de les víctimes dels atacs.

Finalment, a les Borges, els participants van visitar una de les fosses comunes. “El poble va ser bombardejat fins a 14 vegades”, va manifestar. Segura va explicar que l’any que ve repetiran l’activitat, però en altres municipis “per poder conèixer també la seua història”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta