Maldà, a un pas de la moció de censura d’ERC i la CUP contra JxCat

REDACCIÓ
31-03-2020
  • Maldà, a un pas de la moció de censura d’ERC i la CUP contra JxCat

La moció de censura a Maldà, anunciada per ERC i la CUP contra l’actual alcalde, Josep Batlle (JxCat), és cada vegada més a prop. L’ajuntament ha convocat per al pròxim 14 d’abril el ple extraordinari en el qual haurà de prendre possessió el nou edil republicà, Armengol Tolsà, que substituirà Jaume Torrent (JxCat). Aquest últim va deixar l’ajuntament per motius personals i la renúncia va obrir la porta a la moció de censura. Això es deu al fet que Maldà vota amb llistes obertes a les eleccions municipals i la vacant que va deixar Torrent l’ocuparà el següent candidat més votat, que és Armengol Tolsà, regidor d’Independents per Maldà-Acord Municipal (marca blanca d’ERC).

Això deixa els postconvergents en minoria en aquest municipi de l’Urgell, ja que fins ara tenien tres dels cinc regidors del consistori. Ara, l’oposició sumarà un altre edil i en tindrà tres, la qual cosa facilitarà la moció de censura que donarà l’alcaldia a Anna Salla (ERC). El ple del 14 d’abril se celebrarà de forma telemàtica, encara que podria ser presencial si l’actual crisi sanitària del coronavirus permet que tingui lloc amb totes les garanties sanitàries.

Preveuen celebrar el ple de forma telemàtica, tot i que si és possible ho faran amb els edils presents

El gener passat, Torrent va presentar la renúncia al càrrec per motius personals. A finals de gener es va celebrar un ple ordinari en el qual es va fer efectiva la dimissió de l’edil de JxCat, que no va assistir a la sessió. Al seu escrit, presentat el dia 7 del mateix mes, demanava “fer efectiva la renúncia al càrrec de forma immediata per motius personals”. Per la seua banda, el 6 de març, els grups ERC i la CUP, actualment a l’oposició, van presentar a l’ajuntament la sol·licitud per forçar la convocatòria d’aquest ple extraordinari. Ho van dur a terme després que la Junta Electoral Central (JEC) fes arribar al consistori la credencial del nou regidor.

ERC i els cupaires ja van manifestar la intenció d’aliar-se per governar junts a Maldà abans de les eleccions municipals. De fet, ja durant la campanya de les eleccions municipals del mes de maig passat, aquestes dos formacions presentaven Salla com la seua candidata a l’alcaldia de Maldà.

Des de l’inici d’aquest mandat ja s’ha presentat una moció de censura al consell del Pallars Sobirà, i d’altra banda, al consistori de Ponts el cessament de dos edils pot possibilitar una altra moció de censura contra JxCat i a Cervera podria haver-n’hi una altra contra JxCat i PSC després de la sortida del govern dels dos edils de SiF.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta