Manel referma el seu vincle amb Tàrrega amb un aplaudit concert al Teatre Ateneu

REDACCIÓ
Publicat: 
08-02-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Manel referma el seu vincle amb Tàrrega amb un aplaudit concert al Teatre Ateneu
  • Manel referma el seu vincle amb Tàrrega amb un aplaudit concert al Teatre Ateneu

L’agrupació Manel ha refermat el seu vincle amb Tàrrega després d’oferir anit un aplaudit concert al Teatre Ateneu. La capital de l’Urgell fou precisament la ciutat on la banda va debutar en directe l’any 2007 (en el marc del Paupaterres) i on posteriorment, el 2011, va omplir la plaça de l’Hort del Barceloní en una altra memorable actuació. Aquesta vegada, el quartet ha tornat a Tàrrega per presentar les composicions del seu cinquè àlbum, Per la bona gent, en un escenari més íntim, el Teatre Ateneu, que s’omplí de gom a gom. La banda obrí la vetllada recordant precisament aquell primer concert a Tàrrega, quan eren uns totals desconeguts i aplegaren només una desena d’espectadors. “Tornar a Tàrrega sempre ens fa especial il·lusió”, van dir.

En una escenografia sòbria marcada pel joc de llums i ombres, Manel desgranà el darrer treball, caracteritzat per un ús accentuat de l’electrònica, però tampoc s’oblidà de grans èxits anteriors com Ai Dolors o La cançó del soldadet. El públic es rendí al grup de forma incondicional i en alguns moments no va reprimir les ganes d’aixecar-se de la butaca i ballar les cançons. Manel, convertits en artistes referents del panorama musical català, van posar de relleu la solidesa del seu directe i la vigència d’un repertori que guanya en creativitat amb cada nou disc.

Per la bona gent  ha estat escollit com a millor disc en català de la dècada per La Vanguardia i millor disc de l’any 2019 segons El Periódico i Enderrock. També ha aconseguit cinc nominacions als Premis Enderrock 2020. Publicat dins el propi segell del grup, batejat amb el nom de Ceràmiques Guzmán, Per la bona gent compta amb producció de Jake Aron, responsable també del so de l’anterior Jo competeixo. El concert de Manel ha suposat la segona cita del Tàrrega Sona 2020, cicle d’espectacles musicals programats per la Regidoria de Cultura. La propera convocatòria serà el divendres 13 de març (21h, Teatre Ateneu) amb un doble concert a càrrec d’El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, exponents del pop-rock català d’avantguarda.

Comparteix

També t'interessarà