Marató a les Avellanes

REDACCIÓ
27-10-2019
  • Marató a les Avellanes
  • Marató a les Avellanes

Gerard Cabestany (Esports Truga) i Neus Peiró (Pedala.cat) es van proclamar vencedors ahir de la Marató Terres de Lleida amb uns temps de 5 h. 01’08” i 6 h. 25’57”, respectivament. El recorregut, amb sortida i arribada al monestir de les Avellanes, era de 43 quilòmetres i tenia 2.300 metres de desnivell positiu. La cita, que constava de diverses propostes de distància i recorregut, va reunir uns 200 participants.

Darrere de Gerard Cabestany van entrar a meta Jaume Casadevall (Tri+9 el Masnou), que va invertir un temps de 5 h. 06'10” i Jordi Carrasco, tercer amb 5 h. 06'25”. A la prova femenina, darrere de la guanyadora Neus Peiró es van classificar Andrea Pérez (Ekke Trail Running) que va parar el crono en 7 h. 00'14” i Andrea Roldán que va marcar un registre de 7 h. 28'50”.

Una mica més tard va començar la Marxa de les Salines, un recorregut no competitiu fins a Vilanova de la Sal, les salines i tornada a Vilanova i el monestir de les Avellanes i, finalment, es va disputar la Mitja Marató, amb 21 quilòmetres de recorregut i mil metres de desnivell. En aquesta distància, el vencedor masculí va ser Òscar Monclús (Pedala.cat) amb un crono de 2 h. 19'15”, seguit d’Enric Caballé (Trail Roquetes) i d’Alberto Blach (CC Saidí). En dones es va imposar Mireia Santesmasses (CEM La Cameta Coixa) amb una marca de 3 h. 18'07”, davant d’Anna Farrús amb 3 h. 38’23” i de Paula López (CE la Foradada) amb 3 h. 47'35”.

Com a curiositat, es va celebrar una prova molt peculiar que consistia a transportar per parelles un pernil que després es quedaven els participants. En aquest cas, els guanyadors van ser els germans Josep i Laura Pallejà. La prova va tenir un caràcter solidari, ja que els diners recaptats (2 euros de cada inscripció de la Mitja i la Marató i la totalitat de la marxa) es destinaran a la investigació d’una malaltia de salut mental que es denomina trastorn límit de la personalitat. És un projecte dirigit pel doctor Josep Pifarré a l’Institut de Recerca Biomecànica de Lleida (IRBLleida) i que es denomina Afrontant el Buit. Després de les proves hi va haver un dinar amenitzat pel DJ Víctor Le Club.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next