⏯️ 'Marbi Singulars', un projecte de cooperació per l'impuls de les arts escèniques a Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
20-02-2024
Actualitzat: 20-02-2024 14:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ 'Marbi Singulars', un projecte de cooperació per l'impuls de les arts escèniques a Ponent
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez

Amb l'objectiu de consolidar i impulsar les arts escèniques a la demarcació de Lleida, 18 companyies professionals i entitats han unit esforços en el projecte 'Marbi Singulars', amb seu a l'Espai Marbi de Lleida. La iniciativa, amb suport de Ponent Coopera i enquadrada en ajuts del Departament d'Empresa i Treball, busca ser un punt de trobada per proporcionar eines i recursos en àmbits artístics, formatius, tècnics i administratius.

Aquesta col·laboració reuneix participants de diversos municipis de Ponent, com Lleida, Tàrrega, Bellpuig, Castellserà, Cervera o Corbins. Amb l'Espai Marbi com a epicentre, 'Marbi Singulars' preveu l'ampliació de la direcció artística amb l'addició de cinc nous membres, reforçant així la diversitat i l'expertesa en els diferents àmbits escènics.

L'objectiu principal del projecte és millorar i professionalitzar les arts escèniques a la demarcació, segons ha destacat Cristina Garcia, membre de la companyia Campi Qui Pugui. Aquesta iniciativa no només busca la cooperació amb tècnics especialitzats en aspectes tècnics i tecnològics, sinó que també aspira a col·laborar amb "referents mundials" en àmbits com la interpretació, la manipulació de titelles o la construcció d'escenografia, obrint la porta a l'arribada de professionals destacats a Lleida.

Ramon Molins, membre de la companyia Zum-Zum Teatre i impulsor del projecte, ha destacat la importància de posicionar a Ponent com un referent en la producció d'arts escèniques, i ha subratllat que 'Marbi Singulars' pot ser una plataforma per atraure professionals de renom internacional. Amb focus en el desenvolupament professional i la generació de nous llocs de treball, el projecte ja ha incorporat almenys quatre persones a l'Espai Marbi, consolidant-se com una iniciativa en creixement amb potencial per impulsar i visualitzar les arts escèniques a la regió.

A través de 'Marbi Singulars', s'espera contribuir a la consolidació de Ponent com a referent en les arts escèniques, augmentar la col·laboració entre professionals i impulsar la presència del territori en el panorama nacional i internacional.

Comparteix

També t'interessarà