Marc Herrero: "En aquesta societat tothom tenim una responsabilitat i hem d'estar a l'altura"

LLEIDACOM / Lourdes Farré
30-04-2021
  • Marc Herrero: "En aquesta societat tothom tenim una responsabilitat i hem d'estar a l'altura"

 

El Marc Herrero té 20 anys i fa de monitor de lleure a Barcelona. Afirma que la seva feina en temps de pandèmia és complicada, ja que ell creu que com a educador no pot perdre la proximitat amb l'infant. Ha rebut la primera dosi de la vacuna AstraZeneca i sent que és una responsabilitat de tots vacunar-nos per posar fi a la Covid-19.


Quina és la teva feina?

Sóc Monitor de Lleure.

Has treballat durant tota la pandèmia?

Durant el confinament domiciliari vaig estar a casa, ja que les activitats de lleure educatiu estaven parades, però un cop es van aixecar les restriccions, vaig poder recuperar la meva activitat laboral fins avui dia.

Has passat el Coronavirus?

Ara per ara mai he estat detectat positiu.

Tenies por d'infectar-te del virus?

Evidentment el neguit sempre hi ha estat, per sort no sóc una persona considerada de risc i en la meva professió mai he patit per contagiar-me, però és un tema que preocupa. Així i tot, he viscut aquesta pandèmia amb la tranquil·litat de saber que estava respectant les restriccions i les mesures de seguretat, i d'aquesta forma les probabilitats de contagiar-me són menors.

Com et protegeixes a la feina?

La nostra feina en temps de pandèmia és molt complexa, com a educadors no podem perdre la proximitat amb l'infant, cal que ell senti que estem al seu costat i això amb les mesures de distanciament social és molt complicat. A la feina porto mascareta, em rento les mans en tot moment, desinfectem espais i tot el que faci falta.

Quan cal una abraçada o quan cal donar-li la mà a un infant per acompanyar-lo, no em fa cap mena de por, aquesta proximitat entre l'infant i el monitor és molt necessària, en un moment on la falta de relació social pot esdevenir un problema en els més petits.

Quan et van dir que tenies la possibilitat de posar-te la vacuna, quina va ser la teva primera reacció, i per què vas decidir vacunar-te?

En un primer moment el nerviosisme sempre existeix, des de molts mitjans de comunicació s'ha bombardejat amb informacions que feien pensar que les vacunes no eren segures, però després o veus amb perspectiva i t'acabes alegrant de tenir aquesta oportunitat, la meva mare és de risc i tenir-me aquí vacunat és una gran tranquil·litat per ella. Però no tan sols per ella, en aquesta societat tothom tenim una responsabilitat i hem d'estar a l'altura. Els sanitaris i molts altres treballadors o han donat tot durant la pandèmia, ara ens toca a nosaltres, tenim l'oportunitat de frenar la transmissió del virus i hem de ser responsables, hem de ser generosos amb tots aquells que ho han donat tot.

Com es diu la vacuna que t'han posat i quantes dosis tens ja?

De moment jo estic vacunat amb una dosi de la vacuna AstraZeneca.

Has notat algun canvi en el teu cos després de la vacunació (símptomes secundaris)?

El primer dia vaig notar una mica de fatiga i mal de cap, com una espècie de grip ràpida i no gaire forta, però després d'això ja no he notat cap altre símptoma.

Tens menys por ara de contagiar-te de la Covid-19?

Evidentment les probabilitats es redueixen i amb això el neguit de contagiar-te. Tot i això, sóc conscient que no podem abaixar la guàrdia, tindrem temps millors i ens cal esperar per la salut de tots.

Has notat millora en la teva qualitat de vida?

Encara no, per millorar em cal que tots tinguem més llibertat i puguem recuperar a poc a poc la normalitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta