Marc Màrquez ja és fill predilecte de Cervera

x. santesmasses/x. pujol
31-10-2014
  • Marc Màrquez ja és fill predilecte de Cervera

Tots els grups polítics de la Paeria de Cervera van votar ahir de forma unànime a favor de donar la màxima distinció de la ciutat, la de fill predilecte, a Marc Màrquez com a exemple de valors humans. Tots els portaveus van coincidir a destacar els valors del treball i l'esforç. El seu alcalde, Ramon Royes, va assenyalar també l'"estima que el Marc té a la ciutat", que ara el correspon atorgant aquesta distinció. Per a Joan Valldaura, del PSC, Marc és "un model per a l'esport", mentre que Juli Lago, d'ERC, va assenyalar que "és un referent per a tots els joves i per a Cervera".

Després de l'aprovació, només falta que totes dos parts fixin un dia per a l'acte solemne de la distinció, que Royes confia que sigui abans d'acabar l'any.

Aquest màxim guardó que concedeix la Paeria de Cervera l'han rebut fins a la data només tres personalitats. És el cas de l'historiador, polític i advocat Josep Benet, que el 30 d'abril del 1991 se li va concedir el títol de fill predilecte de la ciutat per la seua trajectòria dedicada a la lluita per la defensa de les llibertats de Catalunya.

El 1994, el mateix Benet va apadrinar el nomenament de la historiadora Eulàlia Duran, filla de l'historiador i arxiver Agustí Duran i Sanpere, com a filla adoptiva. Finalment, la Paeria va nomenar fill predilecte el 2 de juny de 2001 el seu poeta Jaume Ferran, un dels supervivents del grup poètic català del 50 del qual formaven part José Agustín Goytisolo, Albert Oliart, Carlos Barral i Carme Riera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...