Marc Solsona presenta el PDeCAT com l’alternativa al “mal govern que castiga al món local i a l'economia productiva”

REDACCIÓ
29-01-2021
  • Marc Solsona presenta el PDeCAT com l’alternativa al “mal govern que castiga al món local i a l'economia productiva”

El PDeCAT ha celebrat aquest dijous la tradicional enganxada de cartells que serveix per donar inici a la campanya de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.

L’acte ha tingut lloc al carrer Democràcia de la ciutat de Lleida i ha estat encapçalat pel cap de llista de la demarcació de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, Marc Solsona, que ha estat acompanyat per diferents membres de la llista, entre ells el número 2 de la candidatura, Joan Carrera, la número 3, Montse Macià, l’alcaldessa d’Aitona i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i l’alcalde de Maials i president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

Abans de l’enganxada de cartells, s’ha fet un acte al Restaurant La Masia en què Marc Solsona ha remarcat el “compromís” del PDeCAT amb els sectors que, com és el cas de la restauració, han estat “assenyalats” durant la pandèmia i ho estan passant molt malament. És per això que, segons Solsona, cal “canviar les coses”, començant pels confinaments perimetrals, perquè “si es deia que la pandèmia no entenia de fronteres, tampoc entèn d’horaris ni de dies”. “El país es muscula aixecant la paradeta cada dia”, ha insistit, amb la qual cosa actualment estem vivint en un estat de permanent “angoixa i incertesa”.

Per tot plegat, el cap de llista ha dit, tot recordant l’eslogan de la formació per aquestes eleccions (‘Si t’ho penses, PDeCAT’), que “nosaltres apelem a la raó”, de manera que ha reiterat que són independentistes però “amb sentit d’estat” i coneixedors de l‘assimetria del país. És per això que considera que, a les eleccions al Parlament, “ens hi juguem el model de país, com gestionem el model de país”, i això passa per atorgar “poder polític i capacitat d’influència” a la gent de Lleida, un fet que només s’aconsegueix amb vots. Més encara, ha dit, quan, amb la crisi sanitària actual, “l’administració està actuant d’esquenes al món local i d’esquenes a molts dels sectors de l’enomonia productiva”. “No podem fer mesures de país ric amb butxaca de pobre”, ha insistit.

Marc Solsona també ha dit que des del PDeCAT aposten per una campanya “segura i responsable”, motiu pel qual faran actes telemàtics i amb molt poca presencialitat, perquè a més consideren que la mobilització s’ha de produir el 14 de febrer anant a votar. En aquest sentit, ha remarcat que “l’espai, o l’ocupes o te l’ocupen”, de manera que ha animat tothom a anar a donar suport a les urnes al PDeCAT, perquè si no “ens podem trobar amb més del mateix”.

El PDeCAT ha obert la campanya amb una enganxada de cartells simultània a les diferents comarques i municipis. Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues i els comarques de l’Alt Pirineu. Els i les candidates han escollit sostenir un cartell d’en Marc Solsona i l’Àngels Chacón davant de diferents establiments que han hagut de tancar per les decisions del govern: restauracions, instal·lacions esportives i culturals, establiments d’autònoms, pimes i empreses familiars i han defensat que amb “un parlament i amb un govern on el PDeCAT pugui influïr l’actual oblit i abandonament de comarques i sectors productius acabarà”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?