Maria Capell o com viure la moda a les xarxes

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
22-01-2021
Actualitzat: 06-02-2021 14:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Maria Capell
  • Maria Capell

La Maria Capell o @maariaacd a Instagram, una jove mollerussenca de 27 anys amb 42 mil seguidors a Instagram, apassionada de la moda i enamorada del seu entorn familiar, ens endinsa dins la plataforma interactiva i ens explica que és això de ser una "influencer", o com ella prefereix "instagramer". La Maria creu que definir-se com a influenciadora són paraules majors, però és conscient que té una gran repercussió dins la comunitat que ha creat al llarg dels últims anys.

Maria Capell
Maria Capell

Des de ben petita tenia clar que havia de dedicar-se amb alguna cosa relacionada amb la moda, i així ho va estudiar durant tres anys a Barcelona. L'any 2012 es creava per primera vegada un compte d'Instagram, i tot i que hi publicava alguna cosa, no va ser fins al 2015 que va començar a utilitzar l'aplicació de forma habitual "amb molta vergonya". Tot i aquesta vergonya de la qual ens parla, sempre ha compartit lliurement a la xara social els seus "outfits" i el seu estil a l'hora de vestir, sense sentir-se condicionada per ningú. A poc a poc, i de forma gradual el seu compte va anar creixent en seguidors d'una manera sorprenent, i així és com va convertir el seu hobby en una feina "es tracta de crear contingut per a mi, ja que al final és una cosa meva, que pugui agradar també als altres". Així i tot, la Maria creu que és una persona amb una comunitat ben petita, que intenta millorar cada dia, "les grans influenciadores es guanyen molt bé la vida, estem parlant per una col·laboració de 3.000 a 4.000 € tranquil·lament, depenent de la marca, però aquest no és el meu cas". Ens explica que compagina la seva feina a Instagram, amb el seu treball per l'empresa Yelow Shop, una marca de sabates, on hi fa una mica de tot.

Maria Capell
Maria Capell

La Maria gestiona tota sola les seves xarxes, tot i que li han proposat moltes vegades ajudar-la, considera que encara és una "instagramer" petita. Per a les seves fotografies demana ajuda a la seva parella o amics, ella els indica com la vol, i ells disparen. Gaudeix de les col·laboracions, tot i que intenta mantenir en tot moment la seva essència per "no convertir-se en una balla publicitària", però sens dubte, el que més li agrada de la seva feina és poder interactuar amb la gent que la segueix, sentir que ha inspirat o ajudat amb algú és el que més l'omple per dins. Considera que ha creat una comunitat ben avinguda, molt activa i que entra al compte a veure-hi exclusivament moda, una passió que els uneix a tots. També parlem dels "haters", i m'explica que avui dia encara no s'ha trobat amb cap, però creu que si en tingués ho duria malament perquè a la seva feina s'exposa molt.

Maria Capell
Maria Capell

I ja que parlem de moda, és indispensable saber que és el que no pot faltar a l'armari de la Maria Capell, els colors blanc i negre, que són els seus preferits, i les "blazers" que acompanya en el seu "outfit" ideal amb una samarreta, pantalons curts i botes. Com a botiga de preferència el Zara, on va treballar molts anys, i el seu somni per complir treballar amb grans marques com Dior, Chanel o Louis Vuitton. També ens confessa que es preocupa molt per la imatge física, ja que forma part de la seva feina, i que ha seguit alguna tendència que altra que de primeres no li ha agradat, però que ha acabat adaptant al seu estil. La "instagramer" creu que al final la clau de l'èxit és ser un mateix, ser constant i esforçar-se dia a dia.

Maria Capell
Maria Capell

Els seus referents dins la plataforma són les "influencers" nòrdiques "sóc una mica dolenta amb els noms, a més són difícils els nòrdics, em fixo només amb els estils, una que m'agrada molt és l'@Aylin_koenig. M'agraden el seu minimalisme i la combinació de formes a l'hora de vestir", pel que fa a les espanyoles, segueix a la @Madamederosa, pel seu estil diferent, però sens dubte, el seu referent des de ben petita és la seva mare "és una persona molt creativa, molt més que jo".

La Maria és carn de ciutat, i creu que si visqués en una gran capital, segurament vestiria molt més excèntrica del que ho fa ara, però per ara prefereix està prop de la gent que estima. També ens confessa que no porta gaire bé les altres xarxes socials: el Facebook no el fa servir, el Twitter no sap com funciona i s'està iniciant en el que sembla que és el futur, el TikTok. La "influencer" afirma que si mai s'acabés Instagram, tindria un problema, que algun cop que altre s'ha plantejat crear la seva pròpia marca, i que té poques aficions que no estiguin lligades a la moda, però que la seva altra gran passió és el mar.

Maria Capell
Comparteix

També t'interessarà