⏯️ Maria Vergés (UA) revalida la majoria absoluta al Conselh Generau d'Aran

REDACCIÓ
Publicat: 
29-05-2023
Actualitzat: 29-05-2023 1:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Maria Vergés (UA) revalida la majoria absoluta al Conselh Generau d'Aran
    Peu de foto: 
    Foto Marta Lluvich (ACN)

Maria Vergés d'Unitat d'Aran (UA) guanya per majoria absoluta les eleccions al Conselh Generau d'Aran. Vergés ha mantingut els nou consellers que va aconseguir fa quatre anys el socialista Paco Boya. La candidata de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) Ròsa Maria Salgueiro, no ha pogut millorar els resultats del 2019 obtinguts per Carles Barrera. Els candidats a aquestes eleccions al Conselh Generau eren tots nous i Maria Vergès es presentava per primer cop. L'actual síndica ha agraït als votants el suport i ha dit que han avalat la feina feta durant aquests anys. Una emocionada Vergés ha dit que continuaran treballant com fins ara. 

Aquesta legislatura serà la primera al Conselh Generau que la síndica i la cap de l'oposició seran dones. Vergés, molt emocionada, donat que era la primera vegada que es presentava com a candidata, ha dit que continuaran treballant amb "ganes, il·lusió i talent". Vergés ha sentenciat que la gent ha votat "amb criteri" i "sabent en mans de qui deixen els projectes".

Una "molt satisfeta" Maria Vergés ha dit que continuaran treballant en tres eixos: atenció a les persones, desenvolupament territorial i consolidació de l'autogovern.

A la seu d'UA tot eren abraçades i aplaudiments i a la de CDA les cares eren molt sèries. Aran Amassa confiava entrar al Conselh Generau, finalment s'ha quedat sense cap representant, igual que el PRAG.

Comparteix

També t'interessarà