Medalla centenària per un veí de Castelldans

REDACCIÓ
Publicat: 
10-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Medalla centenària a Josep Bellet Costafreda
    Peu de foto: 
    Generalitat de Catalunya

El director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, ha lliurat una medalla centenària a Josep Bellet Costafreda, veí de Castelldans (Garrigues). A l’acte, que s’ha celebrat a l’Ajuntament, hi ha participat l’alcalde del municipi, Conrad Llovera i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó

El Josep Bellet va néixer dins una família pagesa de tres germans i una germana. Sempre ha treballat al camp, primer cultivant cereal, oliveres i ametllers, i més endavant també fruiters. Es va casar amb la Filomena i té dues filles, la Mercè i la Xaviera, tres nets i dues besnétes. Actualment, el Josep segueix tenint cura del seu hort cada matí, i continua sent una persona activa, mantenint certa autonomia. Li agrada llegir novel·les i llibres sobre la guerra civil. Una de les seves lectures recents és La catedral del mar.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Drets Socials. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Comparteix

També t'interessarà