Medicina en femení

SEGREcom
Publicat: 
14-02-2016
Actualitzat: 16-02-2016 9:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Medicina en femení

Molt ha plogut des del 1882, any en què la lleidatana Marina Castells es va convertir en la primera dona metge de la ciutat i va exercir en una professió dominada per homes. Actualment, el panorama és molt diferent i la majoria dels estudiants de les facultats de Medicina catalanes són dones. En el cas de la UdL, aquest curs acadèmic gairebé un 70% dels estudiants són dones.

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) també confirma la feminització de la professió: un 50% dels col·legiats són dones i un altre 50% homes, un equilibri que es decanta a favor de les dones al reduir-se l’edat dels col·legiats (el 68% dels col·legiats menors de 35 anys són dones). En aquest sentit, el seu president, Ramon Mur, creu que l’auge del nombre de doctores s’ha produït pels canvis socials i que "l’arribada als càrrecs directius de les metgesses també es produirà a poc a poc". Afegeix que a la junta directiva del col·legi hi ha paritat però que "va sorgir de forma espontània, per la competència professional".

Docents de Medicina consultats per aquest diari van indicar que la feminització d’aquests estudis s’ha disparat en els últims anys. "Fa 20 anys no hi havia tanta diferència", va destacar un professor amb una llarga trajectòria a la facultat. En aquest sentit, va apuntar que és una tendència que afecta totes les titulacions del sector. "A Biomedicina, quan vam començar, al voltant d’un 40% dels estudiants eren homes. Ara com a màxim deuen ser un 20%", va indicar. Professors de la facultat consideren que un dels factors que explica aquesta situació és una certa moda que provoca que determinades enginyeries tècniques o informàtiques estiguin gairebé monopolitzades per homes, mentre que altres, com Biomedicina o Medicina, ho estan per dones. De la mateixa manera, també van apuntar que pot influir el fet que, en general, les dones demostren una capacitat d’esforç i constància més gran que els homes, molt importants a l’hora d’accedir i completar titulacions com la de Medicina.

Comparteix

També t'interessarà