Mengem Ponent, la nova aposta pel consum de proximitat

REDACCIÓ
Publicat: 
21-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mengem Ponent, la nova aposta pel consum de proximitat

Mengem Garrigues compleix dos anys des que, enmig del confinament del 2020, 10 productores de Les Garrigues s’unissin per crear eines de comercialització per pal·liar la crisi de la pandèmia, però també la que pateixen els productors de les zones rurals. Van impulsar una botiga online on el client podia triar els productes i cada dos divendres es repartia a les llars del Segrià, el Pla d’Urgell i les Garrigues. 

Al llarg d’aquests dos anys, el projecte ha anat canviant i creixent. A mitjans de 2021, es van constituir en cooperativa de serveis per consolidar el projecte i, a hores d’ara, ja en formen part 28 petits productors de les sis comarques de Ponent que ofereixen fins a 300 productes diferents.

En un pas més cap a la consolidació, la cooperativa amplia els serveis fent lliurament de comandes a les 6 comarques de Ponent i servint cada setmana. En concordança amb aquest canvi de paradigma, i per coherència amb el que ofereix, canvia de nom a Mengem Ponent.

També en aquesta línia, la cooperativa recorda que no són només una botiga online, son un espai d’articulació entre petites productores, per afrontar conjuntament les necessitats del sector i promoure el consum de proximitat. És per això que tenen la voluntat d’obrir la cooperativa a totes les petites productores de Ponent per crear un espai ampli i divers per afrontar més reptes.

Aquesta campanya forma part d’un projecte per promocionar el consum de proximitat i el segell de Venda de Proximitat, finançada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

Comparteix

També t'interessarà