Mercolleida manté la seva activitat habitual amb la posada en marxa dels seus comitès de crisi

ACN
19-03-2020
  • Mercolleida manté la seva activitat habitual amb la posada en marxa dels seus comitès de crisi
  • Mercolleida manté la seva activitat habitual amb la posada en marxa dels seus comitès de crisi

Mercolleida ha posat en marxa aquesta setmana els comitès de crisi per als seus mercats porcí i boví per donar resposta a les recomanacions sanitàries per evitar la propagació del coronavirus. D'aquesta manera, s'han substituït les reunions presencials que cada setmana tenen lloc a la llotja lleidatana i les juntes de preus s'han fet de forma telemàtica. A la vegada, Mercolleida està fomentant el teletreball, una mesura que, segons l'entitat, no està afectant al funcionament habitual de la llotja agropecuària ni a la publicació de les cotitzacions i informes de mercat. Pel que fa als mercats de cereals, farratges, fruita i oví, segueixen funcionant amb normalitat mitjançant contactes telefònics, videoconferència i altres canals telemàtics.
Els comitès de crisi, integrats per Mercolleida juntament amb operadors representants de diferents zones de l'Estat així com de totes les parts implicades (escorxadors i productors en el cas del porcí i compradors i venedors en el cas del boví), han realitzat un seguiment diari dels mercats i han estat els encarregats de dur a terme les juntes de preus. Pel que fa al mercat boví, el comitè de crisi s'ha constituït de manera consensuada entre els diferents integrants del MonVac, una iniciativa liderada per Mercolleida amb la col·laboració de Mercamurcia i d'operadors de Mercabarna i del Centre Peninsular.

L'objectiu de la creació d'aquests comitès de crisi, tant en el mercat porcí com en el boví, és el de continuar amb l'activitat habitual de la llotja de Mercolleida i mantenir informats a tots els seus usuaris especialment en uns moments de situació excepcional on, d'una manera o altra, tots els mercats agropecuaris s'estan veient afectats, segons la llotja lleidatana. És per aquest motiu que, a més, Mercolleida està en contacte permanent amb operadors i mercats de referència de tot el món per tal de poder elaborar una informació de qualitat i amb el rigor requerit a través d'informes de mercat extres dedicats explícitament a l'afectació del coronavirus.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta