Més de 101.000 persones han visitat els Pessebres Vivents de la Federació de Catalunya

REDACCIÓ
Publicat: 
03-02-2024
Actualitzat: 03-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 101.000 persones han visitat els Pessebres Vivents de la Federació de Catalunya
    Peu de foto: 
    Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

Una temporada marcada per la commemoració del 800 anys del primer pessebre de la història 


Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya han assolit la xifra dels 101.769 visitants durant el període comprès entre el 6 de desembre de 2023 i el 14 de gener de 2024. Una temporada marcada per la commemoració dels 800 anys del primer Pessebre de la història i que la Federació va celebrar el 19 de novembre amb el Pessebre Vivent Gegant de Montserrat que va aplegar per primera vegada a 34 Pessebres Vivents de Catalunya en un muntatge únic amb prop de 900 figurants i milers de visitants. 
Des de les entitats que conformen la Federació de Pessebres Vivents, es valora molt positivament l’afluència de visitants que han assolit els 43 pessebre que han estat actius aquesta temporada i que mostra la consolidació dels nivells d’assistència d’abans de la pandèmia. Es destaca també l’esforç i implicació de totes les persones voluntàries que fan possible que la tradició dels Pessebres Vivents mantingui una salut de ferro.

Pessebre o arbre de Nadal: El debat clàssic de les festes
Peu de foto: 
foto d'arxiu: Pixabay

Les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’han dut a terme a 43 poblacions. Per províncies, Barcelona aglutina la majoria de representacions amb funcions a les poblacions de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Món Sant Benet, Polinyà, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria d’Oló, Tona, Vila de Rupit i Viladecans. A la demarcació de Girona es faran escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Calonge, Castell d’Aro, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Navata, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Vila-Sacra i Vilavenut. A les terres de Tarragona hi haurà Pessebres Vivents a Jesús, La Pobla de Montornès, Masia de Castelló, Salou i Sant Jaume des Domenys. I a la província de Lleida es faran representacions a Sant Guim de la Plana i a Prullans de Cerdanya.

Enguany s’han celebrat els 50 anys del Pessebre Vivent de Bàscara, 40 anys dels Pessebres Vivents de Maçanet de la Selva i Peralada, els 35 de Vila de Rupit i Vilavenut i els 25 de Premià de Dalt, Corró d’Avall i Prullans de Cerdanya.

Comparteix

També t'interessarà