Més de 151.000 esquiadors a les estacions d'FGC aquestes Festes

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
09-01-2023
Actualitzat: 09-01-2023 19:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 151.000 esquiadors a les estacions d'FGC aquestes Festes
    Peu de foto: 
    Foto Oriol Bosch (ACN)

Les sis estacions de muntanya que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han clos les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis amb un balanç d'afluència de 151.666 persones. Aquest període ha estat marcat per una estabilitat meteorològica que, malgrat ha limitat els dominis esquiables, ha permès que un gran nombre de visitants hagi gaudit de dies assolellats, segons han explicat des de Ferrocarrils en un comunicat. Amb la producció de neu i preparació de pistes, s'han aconseguit obrir una mitjana d'entre el 70-75% d'instal·lacions i el 55% quilòmetres esquiables. D'altra banda, els Campionats del Món de Para Snow que s'havien de celebrar a La Molina (Cerdanya) a finals de mes es duran a terme finalment del 8 al 19 de març.

Les estacions d'FGC han ofert serveis i activitats alternatives a l'esquí i al surf de neu que han estat claus per a l'assoliment d'unes xifres positives. Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, ha registrat una afluència de 39.032 persones, xifra que representa un augment del 25% envers la temporada passada. De fet, aquesta estació ha comptat amb molta més neu que l'any passat per aquestes dates, obrint el 70% del domini esquiable fins a sumar 32 pistes per a tots els nivells.

A la comarca del Pallars Sobirà, l'estació d'Espot ha acollit 15.584 persones i ha obert el 64% de les pistes i el 100% de remuntadors. Aquesta xifra és lleugerament superior a la passada temporada, amb un 1,6%. Pel que fa a Port Ainé, 27.189 persones han visitat l'estació, amb una lleugera baixada respecte la temporada passada. Així, s'ha pogut gaudir del 68% de les pistes i s'han obert el 86% de remuntadors.

A les estacions del Ripollès, Vall de Núria ha rebut la visita de 21.001 persones. L'estació de muntanya ha obert el 73% de les seves pistes i el 100% dels remuntadors, sumant fins al 75% de quilòmetres esquiables. D'altra banda, Vallter ha registrat 7.024 visitants. L'estació́ més oriental dels Pirineus ha obert el 15% de les seves pistes per la manca de neu, fet que ha significat una notable baixa de visitants envers l'any passat. Per tal d'adaptar-se a la situació ha ofert un ampli ventall d'activitats alternatives a l'esquí, com ara la pista de trineus, tallers creatius per als més menuts o circuits per a la pràctica d’excursions amb raquetes de neu, entre d'altres.

Per últim, La Molina ha ofert 29 pistes, amb 27 quilòmetres esquiables i ha comptat amb una afluència de 41.836 persones visitants, un nombre menor que la passada temporada, quan l’estació va comptar amb molta neu i pràcticament tot el domini obert. A banda dels esports d'hivern, s'han ofert activitats alternatives com el popular passeig panoràmic en el Telecabina Cadí-Moixeró.

Durant les properes setmanes, les estacions de muntanya catalanes seran l'escenari de competicions d’alt nivell, com ara els Campionats del Món FIS d'esquí adaptat que tindran lloc del 20 al 29 de gener a Espot. Mentre, Boí Taüll serà seu dels Mundials d'esquí de muntanya del 27 de febrer al 5 de març i, a més, hi ha previstos circuits de competicions d'esquí́ alpí́, muntanya i surf de neu a nivell de lliga catalana i estatal.

Comparteix

També t'interessarà