Més de 166.000 joves ja han demanat el bo cultural de 400 euros

ACN
Publicat: 
09-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 166.000 joves ja han demanat el bo cultural de 400 euros
    Peu de foto: 
    Carola López (ACN)

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha assegurat que 166.583 joves ja han demanat el bo cultural, una targeta moneder amb 400 euros que servirà per a la compra de llibres, entrades de teatre, cinema, concerts així com per a subscripcions a plataformes. Un cop es revisin les sol·licituds es preveu que puguin començar a utilitzar el bo a partir del setembre, segons ha explicat Iceta en una entrevista a 'Las Mañanas de RNE'. El ministre ha recordat que mig milió de joves que fan 18 anys el 2022 a l'estat espanyol se'n podran beneficiar. Així, en les dues primeres setmanes des que es va obrir la inscripció, ja han demanat l'ajuda més d'un 30% dels joves que hi poden optar.

El Ministeri de Cultura va obrir la inscripció el 25 de juliol, però els potencials beneficiaris tenen fins al 15 d'octubre per fer la sol·licitud. L'objectiu del ministeri d'Iceta és "promoure els hàbits culturals" i "fer que els joves s'animin a experimentar" amb serveis als quals potser no havien accedit.

Els joves tindran un any sencer per gastar el bo cultural. Concretament, dels 400 euros, 200 seran per consumir art en directe (entrades per a concerts, cinema i espectacles així com museus), 100 es reservaran a la compra de continguts digitals i els 100 restants per a béns en suport físic.

La mesura està inclosa en els pressupostos generals de l'Estat d'enguany i el govern espanyol estima que beneficiarà a unes 500.000 persones. L'estimació per a Catalunya és que la mesura beneficiï 82.000 catalans amb una inversió de 32,7 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà