Més de 2 milions per millorar la xarxa viària del Jussà, el Sobirà i la Ribagorça

E.FARNELL
Publicat: 
07-02-2021
Actualitzat: 07-02-2021 12:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 2 milions per millorar la xarxa viària del Jussà, el Sobirà i la Ribagorça

La Diputació ha adjudicat per 2,1 milions d’euros la conservació i el manteniment de la xarxa de carreteres de la seua titularitat per als propers tres anys al Jussà, el Sobirà i l’Alta Ribagorça. L’objectiu és portar a terme totes les operacions necessàries a les carreteres per mantenir el seu nivell habitual de servei.

Aquests treballs han estat adjudicats a la unió temporal d’empreses de José Antonio Romero Polo i Sau-Cervós. Cada any es destinaran 862.881 euros a la conservació de les carreteres de les comarques del Pirineu.

D’altra banda, el departament d’Agricultura ha tret a licitació la millora del camí d’accés a Hortoneda, a la Conca de Dalt. El projecte contempla una inversió de 653.000 euros i la millora d’un tram de 7,4 quilòmetres.

També Agricultura preveu invertir 810.000 euros en la millora de la carretera d’accés al nucli de les Llagunes i l’estabilització d’un talús sobre el barranc de Coma Sarrera, al terme municipal de Soriguera. L’Institut Geològic va detectar inestabilitats al talús i suposaven un problema de seguretat viària a la zona.

El projecte també contempla un pont per salvar el pas de la via pel barranc de la Coma Sarrera.

Llavorsí prioritza els accessos als nuclis

Llavorsí ha donat llum verda als comptes d’aquest 2021, que ascendeixen a 1,2 milions. Es prioritza l’accés als nuclis de població del municipi i hi destinarà 550.000 euros, per a treballs de pavimentació i tanques de protecció. A Romadriu s’han instal·lat malles metàl·liques per evitar la caiguda de pedres.

Comparteix

També t'interessarà