Més de 200 joves s’han format en el projecte ‘Cicles Formatius a Terreny’ a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
22-01-2024
Actualitzat: 22-01-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 200 joves s’han format en el projecte ‘Cicles Formatius a Terreny’ a Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

A través del projecte ‘Cicles Formatius a Terreny’, un total d’un 200 joves, de 12 cicles formatius de grau superior, han rebut formació en matèria de Drets Humans, Cooperació, Ajut Oficial al Desenvolupament, Solidaritat, Antiracisme, i sobre el significat de l’estatut de la persona refugiada lligat a un cas de refugi concret.

Es tracta d’una iniciativa que impulsa la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida amb l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent perquè, a través de la formació dirigida a alumnat i professorat dels cicles formatius de grau superior de l’Institut Ronda, Col·legi Episcopal, Institut Joan Oró i Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, es pugui crear consciencia sobre la vulneració de Drets Humans, lluita contra el racisme, els tòpics i els estereotips, el diàleg per la Pau i per a la creació d’agents de sensibilització a la ciutat de Lleida.

El projecte culmina amb un viatge a un camp de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria, en el que hi participaran 19 joves que s’han format, precisament, en la defensa de drets i sobre el conflicte sahrauí per viure la experiència als campaments de persones refugiades dins el projecte cicles formatius a terreny, organitzat amb Sàhara ponent.

Aquest viatge, al mes de febrer, iniciarà la tercera fase, amb el viatge a terreny en què el grup viurà a les cases de famílies sahrauís amb les que poden compartir moments i conèixer de més a prop la realitat del conflicte. A més a més, durant l’estada, els joves realitzen pràctiques a diferents centres i visiten els recursos que hi ha al territori.

Des de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, es promou el desenvolupament sostenible sota l'Enfocament de Gènere i basat en els Drets Humans (EGiBDH), per al treball en la defensa i garantia dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones (DHD). El projecte “Cicles Formatius a Terreny” busca defensar el dret del poble sahrauí a una vida digna, tot donant a conèixer a la ciutadania local de Lleida l’existència d’aquest conflicte, que s’allarga ja des de fa més de 45 anys. El projecte de bases també forma els i les joves com agents sensibilitzadors, puntals de creació de consciència crítica, capaços de trencar els discursos d’odi que es generen al seu voltant.

Comparteix

També t'interessarà