Més de 200 propostes als pressupostos participatius de Tàrrega

REDACCIÓ
Publicat: 
14-07-2021
Actualitzat: 14-07-2021 10:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 200 propostes als pressupostos participatius de Tàrrega

La nova convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 de l’Ajuntament de Tàrrega encara una nova fase aquest mes de juliol. I ho fa amb la valoració i quantificació de les propostes ciutadanes que els veïns i veïnes van presentar fins al passat 30 de juny, data màxima de recepció dels projectes. En aquest sentit, s’han recollit un total de 207 propostes ciutadanes: 175 a través del portal www.decidimtarrega.cat i 32 mitjançant butlletes dipositades dins una de les bústies habilitades a l’Ajuntament, el Centre d’Entitats, la Biblioteca Germanes Güell i la Botiga del Museu.

Carlos Vílchez, regidor de Participació, agraeix el compromís de totes les persones que han pres part en aquesta primera fase de la convocatòria i assegura que “poc a poc anem consolidant a Tàrrega una cultura de participació que implica veritablement a tots els veïns i veïnes i que esdevé una eina clau per a construir plegats el municipi de present i de futur que desitgem”. Val a recordar que l’Ajuntament de Tàrrega destina una partida de 100.000 euros dels comptes municipals per finançar les propostes més votades a la fase final dels Pressupostos Participatius.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Tancada ja la primera fase del procés i rebudes totes les propostes ciutadanes tan de forma presencial com electrònica, els serveis tècnics municipals analitzaran detingudament al llarg de les pròximes setmanes els diferents projectes presentats. Per tal que siguin admesos, han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin viables tècnica i econòmicament; que respectin el marc jurídic i legal; i que puguin ser considerades una inversió. Posteriorment es publicarà un document al web www.decidimtarrega.cat amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu. Més endavant, el dijous 30 de setembre, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual seleccionaran un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de novembre. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys. L’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost del 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 100.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà