⏯️ Més de 220 denúncies diàries per utilitzar el mòbil mentre es condueix

REDACCIÓ
Publicat: 
17-12-2021
Actualitzat: 17-12-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Més de 220 denúncies diàries per utilitzar el mòbil mentre es condueix

En la darrera campanya policial preventiva de control de les distraccions al volant i semàfors coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT), que va tenir lloc entre el 15 i el 21 de novembre, Mossos d’Esquadra i Policies Locals van interposar en aquests set dies 2.790 denúncies, de les quals 1.573 van ser per conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil, 1.063 per incomplir les obligacions indicades per un semàfor i 154 per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació.

Aquests controls intensius per vigilar les distraccions al volant i el respecte als semàfors a les carreteres i carrers de Catalunya es fan periòdicament amb l’objectiu de reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància de no distreure’s quan es condueix i de respectar els senyals dels semàfors.

Aquest 2021, les distraccions es mantenen com la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes, per davant de la velocitat inadequada i de l’alcohol i les drogues. Accions com parlar pel mòbil o escriure missatges, sintonitzar la ràdio o programar el GPS són darrere d’un 22,8% de la sinistralitat. En particular, les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat.

Precisament, amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents i el de víctimes mortals i ferits greus com a conseqüència de l’ús del mòbil en la conducció, el Servei Català de Trànsit recupera la campanya de conscienciació viària ‘Quan condueixis, aparca el mòbil’, que tornarà a estar present a la majoria de mitjans i a les xarxes socials. Amb el lema “Quan condueixis, aparca el mòbil”, aquesta acció divulgativa traça un paral·lelisme entre els elements imprescindibles perquè un mòbil funcioni, com la memòria, la bateria, la cobertura, la connexió, el carregador o la funda, i els elements, alguns vitals, que intervenen en l’atenció d’un accident de trànsit provocat, precisament, per l’ús del mòbil.

Comparteix

També t'interessarà