Més de 22.000 ocupats de Lleida, disposats a treballar més hores

redacció
11-07-2017
  • Més de 22.000 ocupats de Lleida, disposats a treballar més hores

El 12,3% dels ocupats desitja treballar més hores, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i recollides en l’informe Randstad Employer Brand Research 2017. En el cas de Lleida, parlem d’uns 22.600 treballadors amb ocupació que voldrien allargar la seua actual jornada laboral.

Aquesta taxa ha descendit des del 17% el 2013, la xifra més alta de la dècada, fins a nivells dels anys 2009, quan el 13,1% dels treballadors volien augmentar la seua jornada.

Per al 55% de persones, l’equilibri entre salari i vida personal, clau per elegir on treballar

Entre les raons per voler treballar més hores, fonts sindicals apunten que un elevat percentatge de treballadors amb contracte a temps parcial desitjarien comptar amb una feina de vuit hores diàries. Una altra part correspon a persones amb salaris baixos que estarien disposades a hores extraordinàries per poder complementar els seus ingressos i poder arribar en millors condicions a final de mes.

D’altra banda, el 3,6% dels empleats desitja reduir les seues hores de treball, la qual cosa suposaria uns 5.500 a la província. Aquesta xifra va en línia amb un lleuger creixement durant els últims tres anys, des del mínim del 2,8% de 2014. Per al 55% dels espanyols, l’equilibri entre feina i vida personal és el segon motiu més important per elegir una empresa en la qual treballar, només superat pel salari.

D’altra banda, els joves que estan acabant els estudis es mostren optimistes respecte a la imminent incorporació al mercat laboral, ja que vuit de cada deu esperen trobar feina en un termini inferior a sis mesos, segons una enquesta realitzada per la consultora Adecco. En aquest sentit, el 24,8% dels joves està segur que començarà a treballar de manera immediata a l’acabar els estudis i un 57,3% creu que ho aconseguirà en un termini d’entre tres i sis mesos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?