Més de 2.500 multes per infringir les restriccions anti-covid en 4 dies

REDACCIÓ
12-01-2021
  • Més de 2.500 multes per infringir les restriccions anti-Covid en 4 dies

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han imposat més de 2.500 sancions per incompliment de les restriccions decretades per la pandèmia de coronavirus al conjunt de Catalunya en els últims quatre dies. Segons el balanç que va fer ahir la conselleria d’Interior en roda de premsa, d’aquestes sancions, unes vuit-centes van ser per trencar el confinament municipal, en alguns casos de persones que van viatjar a zones fora del municipi per veure la neu acumulada després del temporal Filomena, i 480 més, per incomplir el toc de queda nocturn.

En aquest sentit, el comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero va assenyalar que, una vegada passat el temporal, el cos redirigeix tots els esforços i efectius a restablir els controls de passada, de confinament municipal i de control nocturn a tot Catalunya. Des de dissabte, les patrulles es van destinar a les incidències ocasiones per la neu, amb uns vuit-cents efectius desplegats a tot el territori.

Unes 800 multes, per incomplir el confinament municipal, i 480 més, per infringir el toc de queda

Des d’aquest dijous passat, es van intensificar els controls de Mossos i policies locals per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat decretades per la Covid-19.

Per la seua banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va assenyalar que la nit de l’11 de gener es van aixecar 56 actes per no respectar el toc de queda i durant la jornada de diumenge es van imposar un total de 202 sancions per incomplir el confinament municipal a Catalunya, 196 per part dels Mossos i 85 de policies locals. Amb aquestes xifres, el conseller va destacar l’alt compliment de les restriccions per part de la ciutadania. De fet, va agrair a la població el respecte generalitzat de les restriccions de deu dies que es van iniciar el dia 7 i va animar “a seguir en la mateixa línia en aquest segon tram”. Sàmper va destacar que, “gràcies a aquest alt nivell de compliment del confinament municipal, aquests dies de temporal no hem hagut de lamentar incidències greus”.

Sancionen onze persones per una festa en un pis del carrer Pallars

La Guàrdia Urbana va denunciar ahir a última hora de la tarda onze persones que estaven celebrant una festa en un pis del carrer Pallars per saltar-se les restriccions imposades per la Covid-19. Els agents van ser alertats a les 19.30 hores i van comprovar que estaven fent una barbacoa. També van tramitar una denúncia per molèsties veïnals. D’altra banda, la Urbana va fer dissabte passat dos actuacions que es van saldar amb un total de vint-i-cinc sancions. En una d’aquestes, van anar a un bar del carrer Canonge Brugulat, que estava obert al públic fora de l’horari permès i en el qual hi havia tretze persones sense mascareta ni respectar distància. Així mateix, van denunciar dotze menors que estaven reunits en un local del carrer Enric Arderiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?