Més de 25.000 turistes omplen el Pirineu pel pont festiu tot i el fred

MARÍA MOLINA
12-10-2020
  • Més de 25.000 turistes omplen el Pirineu pel pont festiu tot i el fred
  • Més de 25.000 turistes omplen el Pirineu pel pont festiu tot i el fred

Els turistes han fet front al fred aquest pont del Pilar i han omplert el Pirineu i el Prepirineu. Malgrat les temperatures sota zero en alguns punts com Vielha i que va nevar per sobre dels 1.700 metres, més de 25.000 turistes s’han allotjat als establiments reglats, la qual cosa representa més de 60.000 pernoctacions entre divendres passat i avui dilluns, sense comptar els apartaments turístics i segones residències, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació. Segons va indicar la vicepresidenta de l’organisme, Rosa Pujol, aquest pont està al nivell dels de l’11 de Setembre i la Mercè, encara que, segons els Agents Rurals, no hi ha massificacions. Els bungalous han arribat al cent per cent, els hotels al 90 per cent i el turisme rural al 70 per les restriccions imposades per la Covid. Pujol va indicar que són visitants catalans i que és el turisme de proximitat el que Lleida ha de promocionar.


El Pirineu de Lleida tancarà el pont del Pilar amb una mitjana d'ocupació del 85%

Imatge d'arxiu

Pel que respecta al turisme d’aventura, el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet, va indicar que la temporada de ràfting es pot donar per acabada ja que no fa temperatura per a les activitats d’aigua, encara que aquest cap de setmana es pot disfrutar de l’hípica i parcs de naturalesa. Malgrat el mal inici per la Covid, es preveu arribar a una mitjana del 40 per cent de serveis contractats en tot l’estiu pel bon funcionament de l’agost i el setembre.

Una de les principals atraccions d’aquest pont festiu han estat els bolets i, de fet, la muntanya està plena de boletaires. De fet, responsables dels Agents Forestals van indicar que ja s’han posat les primeres denúncies a veïns de Barcelona per circular per pistes forestals per on estava vetat el pas. Van remarcar que són camins tancats perquè no es troben en bon estat o perquè hi ha algun tipus d’activitat i pot suposar un perill per als visitants.

En aquest sentit, en el que va de temporada ja s’han fet 23 rescats de boletaires perduts, mentre que l’any passat van ser 26. Per la seua part, les societats de caçadors, que en l’actualitat porten a terme batudes de senglars, van sol·licitar l’obligatorietat que els boletaires duguin armilles reflectores perquè no es produeixin accidents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?