Més de 4 anys de presó pel caçador que va matar un pagès a l'Urgell el 2014

ACN
24-03-2021
  • Més de 4 anys de presó pel caçador que va matar un pagès a l'Urgell el 2014

El Tribunal Suprem ha condemnat a 4 anys i mig de presó el caçador de Sant Just Desvern que va matar un pagès a Santa Maria de Montmagastrell, nucli agregat a Tàrrega, al desembre de 2014. D'aquesta manera s'ha desestimat el recurs que va presentar l'acusat i s'ha ratificat la resolució del TSJC que va rebaixar la pena imposada per l'Audiència de Lleida que era de 5 anys i mig, quan va ser jutjat i condemnat al 2017. L'home, de 80 anys només va estar en presó de forma preventiva durant uns mesos, i ara la sentència del Suprem s'haurà d'executar per la qual cosa haurà de tornar a ingressar en un centre penitenciari.

Els fets van tenir lloc el 18 de desembre de 2014 quan el condemnat va discutir amb la víctima, que era el propietari dels terrenys on l'acusat estava caçant amb companyia d'uns altres caçadors. Tot i que l'home ha volgut al·legar que el tret va ser de forma accidental, tant l'Audiència de Lleida com ara el Suprem ha determinat que les lesions demostren que va ser "directe i intencionat". El caçador va ser jutjat al 2017 per un jurat popular que va descartar culpar-lo d'assassinat perquè ca considerar que no havia quedat provat que hi hagués indefensió.

D'altra banda, la rebaixa de pena en un any s'ha aplicat després de tenir-se en compte l'atenuant de reparació del dany ja que el condemnat va indemnitzar a la família de la víctima, de 53 anys, amb 400.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta