Més de 400 firmes en contra de recréixer una línia d'alta tensió del Pallars Jussà

SEGREcom
16-08-2015
  • Més de 400 firmes en contra de recréixer una línia d'alta tensió del Pallars Jussà

La plataforma contra l'autopista elèctrica, que reuneix ajuntaments i veïns del Pallars Jussà i de municipis d'Osca, ha recollit un total de 426 al·legacions en contra del projecte de Red Eléctrica de España (REE) per augmentar la capacitat de la línia d'alta tensió entre Foradada del Toscar i la Pobla de Segur.

L'entitat va iniciar la recollida la setmana passada a la Terreta de Tremp i les va presentar aquesta setmana a l'Oficina Comarcal Agrària (OCA) del municipi de Graus. Considera que aquest projecte suposa una "amenaça al patrimoni cultural i paisatgístic" del Pirineu lleidatà i d'Osca i va qualificar la resposta del públic a la campanya per recollir al·legacions com un "èxit" que posa de manifest el "rebuig social" que desperta el projecte. S'ha de recordar que també l'entitat ecologista Ipcena ha reclamat la retirada del projecte.

La proposta de REE, que va iniciar el mes passat el seu període d'informació pública davant de la Generalitat, descarta les peticions d'ajuntaments del Pallars que plantejaven allunyar els cables d'alta tensió de nuclis habitats o bé soterrar-los en alguns trams.

En lloc d'això, el projecte preveu mantenir el traçat actual de la línia i augmentar l'alçada d'onze torres al Pallars Jussà i una vintena a Osca.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta