Més de 4.100 lleidatans es beneficien de l’Ingrés Mínim Vital

REDACCIÓ
Publicat: 
28-12-2021
Actualitzat: 28-12-2021 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 4.100 lleidatans es beneficien de l’Ingrés Mínim Vital

L’Ingrés Mínim Vital (IMV), prestació no contributiva de la Seguretat Social que el Govern d’Espanya va posar en marxa l’any passat per garantir uns ingressos mínims a les llars amb dificultats econòmiques, beneficia a Lleida a 4.159 persones, segons les dades facilitades per l’organisme referides a aquest mes de desembre.

La gestió de l’IMV ha estat una de les qüestions abordades en la reunió de treball entre el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i la directora provincial de l’INSS, Núria Llovet, per fer un repàs de la tramitació d’expedients d’aquest organisme en els darrers mesos.

Segons aquests balanç, dels 4.159 lleidatans beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital, 2.501 són adults, xifra que representa el 60,13%, mentre que 1.658 són menors, és a dir, el 39, 87% restant. A Catalunya, aquesta prestació beneficia a 65.383 catalans, dels quals 24.629 són menors, i en el conjunt del país, la prestació beneficia ja a 824.000 persones dels que 305.832 són menors.

Aprovació definitiva de la Llei de l’Ingrés Mínim Vital

El passat 16 d’aquest mes, el Congrés dels Diputats va aprovar el text definitiu de la Llei de l’Ingrés Mínim Vital que, tal com explica el subdelegat José Crespín, “incorpora una sèrie de millores l’objectiu de les quals és que es pugui ampliar el nombre de beneficiaris”.   

El Govern d’Espanya va posar en marxa l’IMV l’any passat com a resposta a les situacions de pobresa d’algunes llars familiars i a les situacions de vulnerabilitat econòmica derivades de la crisi ocasionada per la pandèmia.

Ara, en el tràmit parlamentari de la Llei s’han introduït una sèrie de millores com ara el complement d’ajuda als infants per als beneficiaris de la prestació amb menors al seu càrrec, així com l’augment dels llindars de renda garantida i patrimoni establerts per a cada tipologia de llar. Entre les millores incorporades també destaca ampliar la cobertura als col·lectius especialment vulnerables com els joves que han estat sota la tutela de les entitats públiques i a les persones amb discapacitat.

Recentment, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha posat en marxa el registre de Mediadors de l’Ingrés Mínim Vital per permetre a les entitats col·laboradores acreditar el compliment de requisits per part de possibles beneficiaris de la prestació i, d’aquesta manera, col·laborar en la seva gestió i augmentar el nombre de beneficiaris.

Lleida supera les 100.000 pensions mensuals

Una altra qüestió abordada en el decurs de la reunió entre el subdelegat del Govern i la directora provincial de l’INSS ha estat el nombre de pensions que es tramiten de forma mensual per part de l’organisme.

En aquest sentit, amb dades referides al mes de novembre, Lleida compte actualment amb 100.232,  xifra que representa un 0,77% més en comparació al mateix mes de 2020. Del total de pensions, 62.332 corresponen a pensions de jubilació i 24.359 a pensions de viudetat.

La nòmina mensual del conjunt d’aquestes 100.232 pensions és, segons l’INSS, de 92,4 milions d’euros.

La pensió mitja a la província de Lleida el passat mes de novembre puja a 922,36 euros, amb un increment del 2,62% respecte als 898,78 euros de novembre de l’any passat.

Comparteix

També t'interessarà