Més de 500 sol·licituds en quatre dies per als ajuts pel confinament del Segrià

ACN
28-04-2021
  • Més de 500 sol·licituds en quatre dies per als ajuts pel confinament del Segrià
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L'Ajuntament de Lleida ha rebut en quatre dies més de 500 sol·licituds per beneficiar-se dels 1,2 milions d'euros en ajuts al comerç, restauració, serveis i venda no sedentària destinats a aquelles empreses de Lleida i del Baix Segre que van partir afectacions econòmiques pel confinament del Segrià del juliol passat. La subvenció consisteix en una aportació de 2.999 euros per negoci, sempre que no hagi estat beneficiari a la primera convocatòria dels ajuts. En aquesta segona, la Paeria també s'encarrega de tramitar les sol·licituds que optin a aquests ajuts dels fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya a través del Consell Comarcal del Segrià. El termini per presentar-les es va obrir divendres i acaba el 6 de maig.

En aquesta segona convocatòria, tindran prioritat aquells negocis que no hagin estat beneficiaris de la primera i que van registrar una disminució de la facturació durant el juliol del 2020 de, com a mínim, un 25 % respecte al mes de juliol de l'any anterior per les restriccions decretades al Segrià per la covid-19. En concret, es repartiran 1.181.838 milions d'euros, que són els que van quedar sense consignar en la primera convocatòria, entre persones i empreses afectades dels municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre.


Uneix-te al nou canal de Telegram de LLEIDA.COM!

Les bases d'aquest ajuts concreten la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants. En aquesta segona convocatòria, s'inclouen també les agències de viatges, acupuntura, naturopatia, dietètica, fisioteràpia i massatges.

Tota aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l'obertura d'establiments, la minoració de l'activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones pel confinament del Segrià del juliol passat, amb la conseqüent disminució d'ingressos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?