Més de 70 intoxicats per inhalació de fum per focs en pisos a Ponent

SEGREcom
25-11-2014

L'any passat la Regió d'Emergències de Lleida va registrar 74 afectats per intoxicació de fum i una víctima mortal (una nena de tres anys a Balaguer) per incendis en habitatges. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va presentar la campanya de seguretat a la llar Ho pots evitar per recordar a la població els consells per prevenir o fer front a possibles incendis en habitatges.

El cap del servei de prevenció de Bombers de la Generalitat, Joan Gallart, va destacar, entre els consells, no deixar el foc encès quan se surt de casa, no sobrecarregar els endolls ni assecar peces de roba a prop d'estufes. D'altra banda, el director general, Ramon Parés, va anunciar que els efectius de l'empresa Flack S.L. rellevaran a partir del març del 2015 els tretze bombers de la Generalitat que actualment donen el servei a l'aeroport de Lleida-Alguaire.

Parés va assegurar que els tretze bombers es recol·locaran a la Regió d'Emergències de Lleida. "El que no farem és deixar desassistit l'aeroport. Farem l'acompanyament dels treballadors nous perquè els nostres efectius els puguin ajudar en el període de transició. Els Bombers de la Generalitat no deixaran Alguaire fins que no vegem que els nous efectius puguin assumir en plena seguretat el servei", va afirmar Parés.

En relació amb les reivindicacions dels Bombers Voluntaris, Parés va reconèixer que les propostes són legítimes però que legalment és "molt difícil" donar resposta a algunes demandes com el dret a pensió "ja que la majoria tenen una altra feina".

Al seu torn, també va destacar que els bombers voluntaris tenen la mateixa pòlissa d'assegurança que els bombers funcionaris.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta