Més de 700 trucades per rebre atenció psicològica

M.C.
11-04-2020
  • Més de 700 trucades per rebre atenció psicològica

El telèfon d’assistència psicològica del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya (COPC) ha atès en les últimes dos setmanes més de set-centes trucades. La gran majoria de consultes provenen de persones que presenten quadres d’ansietat com a conseqüència de la crisi del coronavirus, encara que també hi ha persones que aquests dies han perdut algun familiar o amic i que, a través del 649 756 713, contacten amb aquests professionals per aprendre a gestionar el procés de dol. El president de la delegació a Lleida del COPC, Jaume Celma, explica que “cada vegada hi ha més gent que ens demana assessorament per explicar la situació tan complicada que estem vivint als més petits”.

En aquest sentit, assegura que “els nens tenen dret a saber el que està passant, encara que podem controlar el flux d’informació per no causar-los ansietat”, apunta Celma, que recomana “tenir una actitud calmada i serena quan expliquem les conseqüències de la pandèmia als petits, a més d’intentar posar l’accent en el gran nombre de pacients que es curen, en comptes de les defuncions”.

L’horari d’atenció del 649 756 713 és de 9 a 20 hores, inclosos els caps de setmana

Respecte al procés de dol en confinament, aconsella una contínua comunicació telemàtica entre els familiars, així com fer un petit ritual a casa que iniciï el procés de dol mentre no es poden celebrar enterraments.

El Col·legi de Psicologia va ampliar a finals de març el servei telefònic de suport emocional per portar a terme una primera contenció dels casos i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica disponibles.

En aquest sentit, segons explica Celma, algunes de les consultes que reben aquests dies també estan relacionades amb els problemes de convivència entre parelles o famílies pel confinament i les restriccions de mobilitat decretades pel Govern central durant l’estat d’alarma.

L’horari d’atenció d’aquest servei, dirigit per professionals experts en emergències, és de 09.00 a 20.00 hores, inclosos els caps de setmana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?