Més de 8.000 km correguts contra l’ELA

XAVIER MADRONA
01-08-2019
  • Més de 8.000 km correguts contra l’ELA
  • Més de 8.000 km correguts contra l’ELA

L’atleta lleidatà d’ultrafons, Miquel Solé, ha corregut 8.216 km en 402 dies, a una mitjana de més de 20 km diaris, i té previst finalitzar ben aviat la seua particular creuada per conscienciar sobre la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), que afecta més de 3.000 persones a Espanya. Un d’ells és el seu amic Jordi Sabaté, a qui va començar donant suport corrent durant tres dies 169 km el maig de l’any passat. No li va semblar suficient al veure com s’anava consumint el seu amic amb aquesta malaltia neurodegenerativa que provoca una paràlisi muscular debilitant, progressiva i mortal, i l’esperança de vida de la qual no sol superar els cinc anys.

El 23 de juny va començar a córrer cada dia sense faltar una sola jornada a la seua cita, encara que en ocasions hagi estat a 39 de febre i afectat per virus estomacals. “La mitjana que faig és 20 km diaris, però hi ha dies que he fet el doble i d’altres que no he arribat a deu perquè em trobava molt malament”, explica Solé que, des del novembre passat, va saber de la campanya Yo Doy Mis Passos, que consisteix a registrar amb GPS els passos fets en l’activitat diària, caminant, corrent o en bicicleta, però es valora l’esforç, l’edat i la dificultat del recorregut. Qualsevol persona hi pot participar, sense necessitat de fer un esforç econòmic, ja que els passos es convertiran en finançament gràcies al patrocini d’empreses i donatius particulars. Tanmateix, hi ha un matís. Aquesta iniciativa és per a l’esclerosi múltiple, una altra malaltia neurodegenerativa i incurable però diferent a l’ELA. “Els vaig proposar d’adherir-m’hi i van acceptar inscriure-m’hi. L’objectiu és recaptar un milió d’euros”, remarca Solé, que va vuitè en el rànquing dels que més quilòmetres han fet.

Reconeixement de la Fundació més important

La Fundació Luzón, la més important a Espanya que busca visibilitzar la situació dels malalts d’esclerosi lateral amiotròfica, ha estat una de les entitats que s’han fet eco del repte solidari de Miquel Solé i l’han felicitat. Al seu fundador, Francisco Luzón, li van diagnosticar ELA el 2013 després d’haver estat una de les personalitats més importants de la banca espanyola que, per exemple, va guiar la fusió de Banco Bilbao i Banc Biscaia. “He rebut suports des de tot Espanya i Sud-amèrica”, diu Solé.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta