Més de cent consistoris, amb 400 empleats, ja poden teletreballar i fer plens online

H.C.
06-12-2020
  • Més de cent consistoris, amb 400 empleats, ja poden teletreballar i fer plens online

Un total de 109 ajuntaments i consells comarcals de Lleida s’han sumat a la plataforma col·laborativa municipal que ha llançat la Diputació, que permetrà que més de quatre-cents treballadors d’aquestes corporacions puguin teletreballar i els càrrecs electes portin a terme les reunions de comissions i els plens online.

Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa després que la mateixa Diputació implantés el teletreball amb motiu de la pandèmia per a més de tres-cents funcionaris i treballadors. Actualment, bona part de l’activitat, tant interna com de relació amb el ciutadà, es fa de manera digital. D’aquesta forma, la corporació provincial ha posat a disposició de les entitats locals dos instruments telemàtics, Microsoft Office 365 versió web i Microsoft Teams. Permeten homogeneïtzar les plataformes d’accés a internet i “faciliten l’activitat” diària dels consistoris i la seua relació amb altres ajuntaments, amb els quals moltes vegades comparteixen serveis tècnics, va destacar l’assessor en Noves Tecnologies de la Diputació, Ivan Bertran.

En relació amb altres ajuntaments, va afegir Bertran, la plataforma permet treballar en equip i dipositar fitxers al núvol. La iniciativa va dirigida sobretot a ajuntaments de municipis petits, que fins ara no tenien accés al treball en línia o el tenien limitat. “Aquest instrument funciona amb qualsevol dispositiu mòbil amb tecnologia 3G o 4G”, la qual cosa obre la porta a la connexió d’usuaris de pobles amb poca cobertura, va assenyalar l’assessor.

Aquesta plataforma s’ha posat en marxa recentment i els consells seran els encarregats de la formació i l’assessorament als usuaris. Els ajuntaments de les localitats més grans ja tenen mecanismes per treballar en xarxa. Tanmateix, la Diputació confia que pròximament puguin adherir-se més consistoris lleidatans a aquesta iniciativa. Entre els consells que ja ho han fet hi ha el del Segrià i el del Pla d’Urgell.

L’àrea de Noves Tecnologies de la Diputació té previst pròximament anunciar una nova carta de dotze serveis dirigits als ajuntaments de Lleida.

Un pas endavant en la digitalització a l’espera de la fibra òptica

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va assegurar que la plataforma col·laborativa municipal és un pas més en la digitalització de l’administració local, la més propera al ciutadà. Va remarcar que la Diputació i els consells comarcals s’encarregaran del desplegament del nou mecanisme, disponible amb tecnologia 3G i 4G. Cada ajuntament, va afegir Latorre, tindrà cinc llicències per accedir a la plataforma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?