Més de cinc-centes persones a la marxa independentista

S.E.
12-09-2019
  • Més de cinc-centes persones a la marxa independentista

Sota una intermitent pluja, més de mig miler de persones van recórrer ahir l’Eix Comercial de Lleida convocades per l’esquerra independentista sota el lema “Organitzem el poder popular. Cap a la independència no hi ha dreceres”. A ritme de gralles i tambors, van corejar consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, “llibertat preses polítiques”, “vam votar, vam guanyar” i “sense desobediència no hi ha independència”.

Abans d’iniciar la manifestació, Eulàlia Reguant, exdiputada de la CUP i integrant del secretariat nacional, va admetre que aquesta Diada s’ha vist enterbolida per “un gran desconcert i una certa por a la poca participació”, però va incidir que l’esquerra independentista fa molts anys que surt al carrer cada Onze de Setembre i ho continuarà fent per combatre la resignació”. Així mateix, va defensar la necessitat d’“organitzar-se per donar resposta a la sentència” del judici al procés, que creu que serà “la primera de moltes que vindran i en què quedarà patent la manera com l’Estat tractarà la dissidència política”.

Va considerar que “cal entendre-les com unes sentències contra tot un poble” i va apostar també per organitzar-se “per continuar defensant i exercint tots els drets que són i seran condemnats de manera sistemàtica”. Per la seua part, Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT a Catalunya, va afirmar que la Diada ve marcada per un “context de repressió”, va carregar contra la denominada llei Aragonès i les privatitzacions i va lamentar la situació dels temporers a Lleida. “Una societat no és lliure si no es garanteixen les condicions de vida de tota la població”, va remarcar.

La manifestació, convocada per la CUP, Arran, Endavant i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, va finalitzar amb un acte polític a l’avinguda Blondel.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?