Més de la meitat dels migrants atesos per la Paeria, sense papers

S.C.D.
16-06-2020
  • Més de la meitat dels migrants atesos per la Paeria, sense papers

Més de la meitat de les persones que han estat ateses per la Paeria al pavelló 3 de la Fira són migrants que no tenen regularitzada la seua situació. Així ho va assegurar el mateix ajuntament, que va detallar que des que va obrir el centre d’atenció per a persones sense llar en aquest pavelló el passat 1 de juny entre el 50% i el 58% dels acollits no tenien papers, un fet que els impedeix treballar legalment. D’altra banda, el consistori va detallar que un 36% dels allotjats amb contracte són temporers que treballen en municipis del Baix Segrià i del Baix Cinca. A més, va detallar que entre el 29% i el 36% dels allotjats han sortit a treballar més d’una vegada. Aquestes són les principals xifres que el consistori va fer públiques durant la reunió entre l’alcalde, Miquel Pueyo, el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, i el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, sobre la campanya de la fruita i la problemàtica derivada de les persones immigrants sense sostre.

Pueyo va assegurar que la situació viscuda aquest any “s’ha vist agreujada per l’efecte crida que va provocar la preocupació expressada des del sector en el sentit que faltaria mà d’obra”, així com per la crisi del coronavirus. Per això, va tornar a demanar a l’Estat la regularització dels sensepapers perquè puguin treballar, petició que el Govern central va descartar fa setmanes.

Pueyo diu que el Covid i el temor del sector de la fruita que faltés mà d’obra ha fet que en vinguessin més

Per la seua part, Crespín va detallar que en la reunió van acordar que abordaran la problemàtica dels sensesostre i la gestió de la campanya de la fruita de forma conjunta entre les tres administracions. “L’alcalde no està sol amb aquest problema, però perquè l’ajudem primer ha de demanar-nos-ho, com ja han fet altres ajuntaments”, va dir Crespín, que va demanar a Farré i Pueyo “encarar el problema per poder afrontar-lo”.

“El nombre de persones que dormen al ras continua creixent”

Veïns del Centre Històric asseguren que en els últims dies “el nombre de sensesostre al barri continua creixent” i van mostrar la seua desesperació perquè “ningú està fent res per millorar el barri, és frustrant”. Així ho va assegurar un portaveu de la plataforma Som Veïns, que va afegir que, a banda de la problemàtica de les persones sense llar, “ha augmentat el consum de drogues i la inseguretat, però la Guàrdia Urbana deixa fer, hi ha impunitat total”. D’altra banda, segons va informar ahir Catalunya Ràdio, el lloguer d’un bloc a la Mariola anunciat pel futbolista Keita Baldé no es materialitzarà pels problemes per donar d’alta la llum i l’aigua. Ara, després de pagar 80 places en dos hotels, busca un altre lloc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?