Més de mil firmes demanen reparar la via de La Vansa, Tuixent i La Seu

REDACCIÓ
28-08-2018
  • Més de mil firmes demanen reparar la via de La Vansa, Tuixent i La Seu
  • Més de mil firmes demanen reparar la via de La Vansa, Tuixent i La Seu

Veïns dels municipis de Josa i Tuixent i la Vansa i Fórnols han reunit 1.300 firmes per reclamar a la Generalitat que repari la carretera C-462, que comunica aquests dos municipis amb la Seu d’Urgell i que està greument deteriorada. Així ho van explicar fonts municipals. Els ajuntaments entregaran aquestes firmes al departament de Territori. Aquesta mobilització arriba anys després que el Govern licités i fins i tot adjudiqués obres el 2010. Tanmateix, mai no va arribar a executar-les. Les retallades pressupostàries durant la crisi les van ajornar sense nova data.

L’alcalde de la Vansa, Josep Xavier Camps, va indicar que és necessari renovar el ferm, reparar cunetes i modificar el traçat de revolts perillosos. Va apuntar que “els ajuntaments fa anys que ho demanem” i que, per ara, només tenen un compromís verbal de la conselleria per iniciar obres en un primer tram el 2019.

D’altra banda, els operaris que treballen per aclarir l’accés a Torà de Tost (Ribera d’Urgellet) van començar ahir a donar pas de forma puntual a vehicles per primer cop després de gairebé tres mesos d’obres per retirar les roques caigudes sobre la calçada i sanejar el pendent per evitar més despreniments. Així ho van confirmar fonts de la Diputació, que ha assumit la redacció del projecte i la direcció de les obres en aquesta carretera local. Van afegir que estudien obrir-la a partir d’avui si les condicions de seguretat ho permeten, si bé els treballs es prolongaran uns dies més. L’ens provincial aporta 40.000 € per a aquesta actuació i el consistori 35.000.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...