Més d'un miler d'estudiants tocaran el piano al carrer al Maria Canals de Cervera

X.SANTESMASSES
27-04-2018
  • Més d'un miler d'estudiants tocaran el piano al carrer al Maria Canals de Cervera

Més d’un miler d’estudiants de Guissona, Sant Guim, Ribera d’Ondara, Sant Ramon i Cervera passaran el pròxim dia 4 de maig pels pianos de cua que s’instal·laran al centre històric de la capital de la Segarra. Segons va assenyalar Santi Riu, responsable del piano del Conservatori de Cervera, es mira d’atansar aquest instrument al públic, “de trencar les típiques barreres que el fan un instrument poc accessible, aquí el pot tocar tothom”.

Serà la sisena edició del festival Maria Canals, i segons el director, Jordi Vivancos, el certamen de Cervera “és un referent a tot Catalunya al ser la primera població, després de Barcelona, en la qual es va iniciar el projecte i per la gran acceptació del públic que ha aconseguit aquesta iniciativa”.

Aquest any el pianista de referència serà Ignasi Cambra, que interpretarà un repertori de Txaikovski i Rakhmàninov. Durant tota la jornada es portaran a terme activitats per a tots els públics com un cafè concert, un espectacle músical a càrrec de Campi Qui Pugui i una sessió didàctica sobre compositors russos. Tots els actes són gratuïts. L’alcalde, Ramon Royes, va explicar que el certamen “ja forma part de l’ADN de Cervera i a la pròxima edició, coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana, el projecte veurà la seua més gran projecció”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?