Més formació a les escoles sobre els camps nazis i l'exili

M. CABELLO
Publicat: 
06-11-2018
Actualitzat: 06-11-2018 14:27
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més formació a les escoles sobre els camps nazis i l'exili

Oferir els recursos pedagògics necessaris als professors per explicar a les aules com va ser l’exili republicà després de la Guerra Civil i la deportació als camps de concentració nazis. Aquest serà l’objectiu de la dotzena edició del Congrés de la Convivència a la Ciutat - Memorial Xavier Aluja, un cicle de ponències que tindrà lloc entre els dies 22 i 24 de novembre i que s’emmarca dins d’un projecte acadèmic que culminarà amb una excursió al camp de Mauthausen prevista per a la primavera.

“Volem que professors de Secundària i Primària tinguin un plus d’informació per transmetre aquesta realitat als alumnes”, va explicar el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, alhora que va subratllar que “l’objectiu és recordar el que va passar per crear una consciència antifeixista entre les futures generacions i evitar d’aquesta manera que no es torni a repetir mai més”. La conferència inaugural serà Escriure el dolor (19.15 hores) i anirà a càrrec de Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic de la Generalitat.

Així mateix, diferents docents i especialistes impartiran el 23 de novembre a la sala Jaume Magre xarrades que il·lustraran el període històric des de la repressió franquista fins a l’exili dels espanyols republicans i el genocidi dels camps de concentració.

Entre aquestes destaca El paper dels metges en el nacionalisme (18.30 hores), que comptarà amb docents de Madrid i la Universitat de Lleida. El congrés continuarà dissabte amb un intercanvi d’experiències pedagògiques entre professionals dels centres de Lleida i altres punts del territori com Manresa, Xàtiva, Rivesaltes (França) i la Jonquera. El congrés, que aquest any se centra en els episodis més durs i traumàtics del final de la Guerra Civil, compta amb la col·laboració de Memorial Democràtic de la Generalitat, el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i el Centre Excursionista de Lleida, així com de l’associació Amical de Mauthausen.

Comparteix

També t'interessarà