Metges de Catalunya acusa l’Administració de no assumir la formació contínua del personal mèdic

REDACCIÓ
Publicat: 
31-12-2021
Actualitzat: 31-12-2021 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Metges de Catalunya acusa l’Administració de no assumir la formació contínua del personal mèdic
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

"El problema de fons i de base que cal abordar amb urgència és que no pot ser que la formació contínua [del personal mèdic] estigui en mans de la indústria farmacèutica per incompareixença de les administracions públiques en aquest tema”. Aquesta és la resposta categòrica del secretari general de Metges de Catalunya (MC), Xavier Lleonart, al titular de portada de La Vanguardia del passat dimarts que va aixecar un fort malestar entre el col·lectiu, en sostenir que els facultatius espanyols són els que més diner reben de la indústria farmacèutica per a activitats formatives (quotes de congressos, viatges i allotjaments) o prestació de serveis (honoraris i despeses derivades per actes als quals els professionals assisteixen com a experts o consultors).

Per a Lleonart, la informació rellevant, en contra del que el titular suggereix, és que “la immensa majoria dels metges i les metgesses cobra menys que en tot l’entorn europeu i que la formació no està finançada per qui ho hauria de fer”, ha afirmat al mateix diari. “Ningú no posa l’accent –ha afegit– en el fet que la formació hauria de ser a càrrec de l’empresa que contracta cada metge o metgessa. No se’ns posa ni un sol mitjà per a la nostra formació, però després se’ns exigeix l’excel·lència”. 

El dirigent sindical s’ha mostrat indignat amb l’aparició de la notícia en plena sisena onada de la pandèmia de COVID-19 i dos anys després de sobreesforç continuat del col·lectiu mèdic per superar l’emergència sanitària, “amb unes condicions laborals i professionals indignes”.

Estudi

Segons l’informe que ha publicat La Vanguardia, comparant les transferències de 15 dels laboratoris principals a metges i entitats sanitàries entre 2017 i 2019, el personal facultatiu espanyol és el que més cobra de les empreses farmacèutiques per davant dels professionals d’Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Suïssa. 

L’anàlisi es fonamenta en la base de dades d’Euros for Docs, una associació francesa pro transparència en salut formada per un equip voluntari d’investigadors. 

Comparteix

També t'interessarà