Mig centenar de persones reclama a l'alcalde de Gimenells que posi urnes l'1 d'octubre

LLEIDACOM
12-09-2017
  • Mig centenar de persones reclama a l'alcalde de Gimenells que posi urnes l'1 d'octubre

Una cinquantena de persones es van aplegar aques dilluns al migdia davant de l'ajuntament de Gimenells per reivindicar que el municipi posi urnes l'1 d'octubre. En concret, els veïns i veïnes del poble que van assistir a la mobilització, convocada de forma improvisada per un grup de persones de la localitat, van portar una urna feta amb cartró i dues paperetes amb vots pel Sí i pel No per tal de reclamar que totes dues opcions puguin exercir el seu dret a votar al referèndum convocat el primer d'octubre. Els assistents insisteixen que el sí no és necessàriament l'opció majoritària, però volen poder votar.

Divendres, a les 8 del vespre hi tornen. Diuen que ahir molta gent no hi va poder anar perquè estaven a la manifestació de Barcelona o perquè al ser tan improvisat, no es van assabentar. Per això, de moment, tornaran a fer la mateixa acció, però no descarten continuar convocant més mobilitzacions fins a l'1 d'octubre. "No tothom al poble pensa com l'alcalde i volem que se n'adoni. Sobretot a les xarxes socials, sembla que tothom hi estigui d'acord. Volem que quedi constància que hi ha una part del poble que no li dóna suport" diu una de les assistents a la concentració.

I és que Dante Pérez, al capdavant del govern local de Gimenells i el Pla de la Font amb el PSC, ha estat un dels alcaldes que abans s'ha erigit contrari a la celebració del referèndum. De fet, Dante Pérez ha generat polseguera a les xarxes en els últims dies, tant amb comentaris d'admiració al Facebook animant-lo a que mantingui la seva decisió de no cedir locals per a la votació, com amb crítiques també a Facebook però sobretot a Twitter pels seus comentaris. A la urna que van portar els veïns de Gimenells, també hi havia inscrit el hashtag #JoTambéSócXarnego, en referència a la polèmica que va generar Pérez al respondre a una piulada d'una professora aragonesa que manifestava que votaria Sí al referèndum. L'alcalde de Gimenells va repiular el comentari afegint: "Más que charnegos, renegados. Los más radicales, que ya es decir".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?