Milers de persones aprenen a fer sabó a Montgai

MARIA MOLINA
23-04-2018
  • Milers de persones aprenen a fer sabó a Montgai

Milers de persones van passar ahir pels carrers de Montgai interessades en l’elaboració del sabó artesà. La jornada va començar amb una marxa popular en què van participar més de tres-cents caminants que van poder escollir entre dos recorreguts de dotze i vint-i-un quilòmetres. La X Net Fira del Sabó va obrir les portes amb la participació d’una vintena de mestres saboners que també van estrenar recinte firal a Lo Carreró, un carrer medieval que l’ajuntament ha transformat en un espai artístic i de dinamització social.

Un dels reptes de la jornada va ser l’elaboració d’un sabó de camamilla inspirant-se en la recent publicació de la novel·la La llegenda del Carreró, de l’escriptora i periodista Sílvia Colomé, on és un dels productes clau.

Aquesta edició és la primera que se celebra després que la Generalitat declarés aquesta població de la Noguera com a nou poble d’ofici singular centrat en el sabó, una qualificació que, segons l’alcalde, Jaume Gilabert, només té Alins amb el ferro i Verdú amb la ceràmica. A banda de l’elaboració del sabó també es va poder veure espectacles de bombolles gegants, tallers i espectacles musicals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next