Millorar la gestió forestal per evitar focs

E. FARNELL
14-12-2019
  • Millorar la gestió forestal per evitar focs

La Baronia de Rialb va acollir ahir una jornada sobre com evitar el risc d’incendi forestal dins del nou context del canvi climàtic dinamitzant el territori. El cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal dels Bombers de la Generalitat, Marc Castellnou, va destacar que l’única manera de prevenir nous incendis és fer una bona gestió del territori. En aquest sentit, va assenyalar que la millor prevenció “és creure en el territori i invertir, no només les administracions o els governs, sinó cadascun de nosaltres. És un tema que ens afecta a tots”, va dir.

Castellnou va destacar que la gestió dels boscos per part dels agricultors suposa a més una mesura molt important de seguretat. “Els pagesos gestionen la seguretat davant d’un incendi”, va explicar. Així mateix, Teresa Cervera, del Centre de la Propietat Forestal de Catalunya, també va explicar com potenciar els boscos com a espais transversals d’ús social i productiu i com aprofitar la massa forestal com a font d’energia neta i també com a matèria primera per poder elaborar així altres productes.

D’altra banda, la conselleria d’Agricultura va subhastar ahir a Lleida 3.430 tones de fusta per un valor de 27.000 euros. La d’ahir va ser la segona subhasta que s’ha dut a terme aquest any i se suma a les 64.375 tones de fusta procedent de boscos públics, que es van subhastar a Montferrer i Castellbò a l’Alt Urgell al mes octubre per un valor de 2,9 milions d’euros. La venda de fusta és una de les mesures que Agricultura té en marxa per poder dinamitzar la gestió forestal de boscos públics. En conjunt, els boscos ocupen una superfície de 485.000 hectàrees, la qual cosa representa un 24 per cent de la superfície total a Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?