Mínguez reconeix multes prescrites de regidors “com de la resta de ciutadans”

S.E.
30-05-2017
  • Mínguez reconeix multes prescrites de regidors “com de la resta de ciutadans”

La primera tinenta d’alcalde i responsable de l’àrea d’Economia, Montse Mínguez, va reconèixer ahir que existeixen multes prescrites de regidors de la Paeria “del govern i de l’oposició, igual que de la resta de ciutadans”, i a causa del pas del temps, no per voluntat política. En l’últim ple municipal, el grup del Comú va denunciar l’existència d’almenys una sanció de trànsit prescrita d’un regidor del govern i va preguntar quantes més n’hi ha, a la qual cosa l’alcalde, Àngel Ros, va respondre que no “les guarden als calaixos”, però que les buscarien. I és que han d’entregar al Comú una relació de les sancions prescrites entre els anys 2006 i 2016 amb la identitat dels infractors perquè la Comissió de Garantia de Dret a l’Accés a la Informació Pública (Gaip) així ho ha resolt.

Mínguez va remarcar que hi ha multes prescrites de regidors, encara que no va precisar quantes. No obstant, sí que va assegurar que n’hi ha “moltíssimes més” de pagades que de prescrites. “Jo he pagat multes”, va asseverar. A més, va argumentar que “no prescriuen perquè tinguem un botó roig que les facin prescriure”, sinó pel simple pas del temps. “La vida de les multes és curta, de tres a sis mesos”, va subratllar, i va apuntar que, per exemple, quan es recorren s’ha d’esperar una nova notificació i de vegades passa el temps i queden prescrites. “La màquina no discrimina entre govern i oposició ni entre regidor i ciutadà. Tots som iguals”, va incidir, i va recalcar que “des que sóc regidora no he retirat mai una multa a un edil”. La tinenta d’alcalde va acusar el Comú de “mirar només en una direcció” i el va instar a “ampliar el punt de mira”. De fet, es va preguntar si “qui acusa pot posar la mà al foc de no tenir cap sanció prescrita”, amb referència a l’edil del Comú Sergi Talamonte, que va ser qui va formular la denúncia al ple.

“No tenim un botó roig que faci prescriure multes. Mai he retirat una sanció a un regidor”

La resta de l’oposició va reclamar l’endemà del ple de la Paeria aclarir si el govern socialista va deixar prescriure multes a algun dels seus regidors. El PDeCAT considera que aquestes acusacions requereixen “una explicació clara i diàfana” per part de l’equip de govern. Ciutadans va dir que si queda demostrat “que s’ha comès una irregularitat administrativa (per part del govern), hauran de donar explicacions i respondre per això”. Al seu torn, ERC-Avancem va considerar així mateix que “hi ha coses que s’han d’explicar” i Pau Juvillà, de la Crida per Lleida-CUP, va coincidir que “si és així, és necessària una explicació i assumir responsabilitats”. El Partit Popular va dir que “les afirmacions molt greus del Comú s’han de demostrar i si són certes, cal donar explicacions”.

Pel que fa a la relació de sancions prescrites que el govern municipal ha d’entregar al grup del Comú per ordre de la Gaip, Mínguez va assenyalar que “quan la tinguem, l’hi passarem”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?